Horner: «Πρέπει οπωσδήποτε να βρει την φόρμα του ο Perez»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο Christian Horner μετά το Grand Prix του Κατάρ, καθώς βλέπει τον Sergio Perez να κινδυνεύει να χάσει την 2η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών με πέντε αγώνες να απομένουν.

Christian Horner - Sergio Perez

Στον πιο απαιτητικό σωματικά αγώνα της χρονιάς για τους οδηγούς της F1, ο Sergio Perez εκκίνησε από το Pitlane, λόγω ποινής που δέχτηκε για την αλλαγή σασί στην RB19. Υπενθυμίζουμε πως ο Μεξικανός ενεπλάκη σε σύγκρουση με τους Ocon και Hulkenberg στο Sprint, γεγονός που του προκάλεσε αυτό το πρόβλημα.

Αυτό δεν τον εμπόδισε όμως από το να «σκαρφαλώσει» στην κατάταξη και να μπει στην δεκάδα. Το πρόβλημα για τον Perez, ήταν πως παραβίασε πολλάκις τα όρια της πίστας και δέχτηκε τρεις ποινές 5 δευτερολέπτων, πράγμα που τον τοποθέτησε στην 10η θέση στον τερματισμό. Επομένως, ο οδηγός των «ταύρων» έφυγε από το Κατάρ με μόλις έναν βαθμό στο «σακούλι».

Ο teammate του από την άλλη, απτόητος. Κατέκτησε την 2η θέση στο Sprint, μαζί και τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του, ενώ κέρδισε για 14η φορά στη σεζόν την Κυριακή (8/10).

Με πέντε γύρους να απομένουν για την «καρό σημαία» του 2023, ο Μεξικανός έχει ένα προβάδισμα μόλις 30 βαθμών από τον 3ο Lewis Hamilton στην κατάταξη και είναι τυχερός που ο Βρετανός βγήκε εκτός στην 1η στροφή, έπειτα από την φιλόδοξη κίνησή του να περάσει τον ομόσταυλό του, George Russell.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull Racing αυτήν την φορά δεν προστάτεψε ούτε δικαιολόγησε τον «Checo», αλλά είπε δημόσια πως πρέπει να επανακτήσει την φόρμα του, ώστε να κρατήσει την 2η θέση μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Christian Horner μετά το Grand Prix του Κατάρ:

«Πιστεύω πως πρέπει να κάτσουμε με τον Checo και να μιλήσουμε, διότι γνωρίζουμε για τι πράγματα είναι ικανός και δεν τα πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο. Θέλουμε απεγνωσμένα να βρει την φόρμα του και να κρατήσει την 2η θέση στο πρωτάθλημα.

Ήταν απογοητευτικό που τελείωσε το τριήμερο με μόλις έναν βαθμό. Πιστεύω ότι μπορούσε, παρότι ξεκινούσε από το τέλος του grid, να σκοράρει πολλούς βαθμούς ή έστω να πάρει μία αξιοπρεπή θέση.

Εμείς θα τον υποστηρίξουμε όσο περισσότερο γίνεται, καθώς έχουμε μία τριπλέτα αγώνων τώρα που έρχεται. Είναι πάρα πολλοί οι διαθέσιμοι βαθμοί, ειδικά με τα δύο Sprint που απομένουν» επεσήμανε ο Βρετανός επικεφαλής των «ταύρων».