GP Κατάρ: Άνετη επικράτηση Verstappen, 2-3 για τη McLaren

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Νικητής ο Max Verstappen στον αγώνα του Κατάρ, με τους Oscar Piastri και Lando Norris να συμπληρώνουν το βάθρο.

Max Verstappen

Το Grand Prix του Κατάρ ήταν γεμάτο δράμα πριν καν ξεκινήσει. Με τον Carlos Sainz να μη συμμετέχει στον αγώνα και τον Sergio Perez να εκκινεί από το pit lane, τα δεδομένα είχαν ήδη αλλάξει.

Στην εκκίνηση, ο Lewis Hamilton ίσως υπερεκτίμησε την επιτάχυνσή του με τα μαλακά ελαστικά, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τον teammate του, τον George Russell, φτάνοντας στην πρώτη στροφή. Η προσπάθειά του να εκτελέσει ένα προσπέρασμα από την εξωτερική όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά οδήγησε τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή στην εγκατάλειψη.

Την ίδια ώρα, ο Ολλανδός συνέχισε αλώβητος την πορεία του, διατηρώντας την πρώτη θέση. Πίσω του πλέον είχε τον Oscar Piastri και τον Fernando Alonso.

Μετά την απόφαση της FIA να επιβάλει 3 πιτ στοπ στον αγώνα, ήταν δεδομένο πως η “τράπουλα” θα ανακατευόταν πολλές φορές. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί έκαναν το πέρασμά τους από την πρώτη τριάδα. Μονάχα ο Verstappen συνέχιζε ανενόχλητος τον αγώνα του από την πρωτοπορία.

Στη πρώτη αλλαγή, οι οδηγοί επέλεξαν κατά βάση τη μέση γόμα.

Τα όρια της πίστας ήταν ένα ζήτημα που δυσκόλεψε όλους τους οδηγούς, με τον Sergio Perez να παίρνει μία ποινή 5 δευτερολέπτων που εξέτισε κατά τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών.

Λίγους γύρους αργότερα, ο Μεξικανός δέχθηκε επιπλέον ποινή 5 δευτερολέπτων, ξανά για παράβαση ορίων της πίστας. Ακολούθησαν οι Lance Stroll, Pierre Gasly και Alexander Albon με αντίστοιχες ποινές.

Στη δεύτερη και τρίτη αλλαγή, η επιλογή ελαστικών ήταν ανάμεσα σε μεσαία και σκληρά ελαστικά, με τους κορυφαίους να επιλέγουν τα τελευταία.

Μετά την τελευταία αλλαγή ελαστικών, η μάχη εντάθηκε μεταξύ των δύο McLaren, που βρίσκονταν στην 3η και 4η θέση 10 γύρους πριν το τέλος. Μπροστά τους ήταν ο George Russell, που ήταν υποχρεωμένος να κάνει μία τελευταία αλλαγή ελαστικών.

Και όταν έγινε αυτή η αλλαγή, οι Norris και Piastri “κλείδωσαν” το 2-3 για τη McLaren. Παρόλα αυτά, ο Russell έκανε ομολογουμένως τον καλύτερο δυνατό αγώνα, καθώς ανέβηκε μέχρι την 4η θέση ύστερα από την κάθετη πτώση του στην κατάταξη στον πρώτο γύρο.

Την καρό σημαία πήρε ο Max Verstappen, με τις δύο McLaren να παρατάσσονται πίσω του και να εξασφαλίζουν το δεύτερο συνεχόμενο διπλό βάθρο για φέτος.

Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Piastri, Norris, Russell, Leclerc, Alonso, Ocon, Bottas, Zhou, Perez, Stroll, Gasly, Albon, Magnussen, Tsunoda, Hulkenberg και Lawson. Οι Sargeant και Hamilton δεν πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.