GP Κατάρ - Sprint Shootout: Στο 1-2 η McLaren, με κορυφαίο τον Piastri!

×

Γιώργος Ανανίδας

Από την 1η θέση θα εκκινήσει στο αγώνα Sprint του Κατάρ ο Oscar Piastri, έχοντας σημείωσει την κορυφαία επίδοση σε ένα πολύ δύσκολο λόγω ορίων πίστας Sprint Shootout. Την πρώτη σειρά συμπληρώνει ο Lando Norris του οποίου το λάθος στο τέλος δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει την πρωτιά. Από την 3η θέση αναγκάζεται να εκκινήσει ο Max Verstappen, στην προσπάθειά του να κάνει έναν καθαρό γύρο χωρίς λάθη.

Oscar Piastri

SQ1

Οι οδηγοί χρησιμοποίησαν την μέση γόμα αναγκαστικά για το SQ1 και το SQ2, όπως ορίζουν οι κανόνες της αυτόνομης ημέρας των Sprint. Ακόμα κι έτσι όμως, ο Max Verstappen δεν άργησε να ρίξει τον χρόνο αρκετά κάτω από το 1:26, θέτοντας έτσι την βάση για τους υπόλοιπους.

Ο George Russell ήταν αυτός που τελικά κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στο πρώτο μέρος του Sprint Shootout, όντας ταχύτερος από τον Ολλανδό για ένα δέκατο. Ο Leclerc αντίθετα είχε... προβλήματα, αφού ο πρώτος του γρήγορος γύρος ακυρώθηκε λόγω παραβίασης ορίων πίστας. Εν τέλει όμως, ο Μονεγάσκος μπήκε στο SQ2 με ένα πέρασμα της ύστατης στιγμής, με την "κλεψύδρα" του χρόνου να έχει αδειάσει.

Εντυπωσιακός ο Valterri Bottas που μπήκε στην 15άδα, σε αντίθεση με τις Williams που έμειναν εκτός, ενώ ο Lance Stroll συνέχισε... απτόητος την κακή του φόρμα και στο Shootout.

Εκτός συνέχειας στο SQ1 έμειναν κατά σειρά οι Sargeant, Magnussen, Stroll, Albon και Zhou.

SQ2

Στο δεύτερο μέρος του Sprint Shootout, ο Leclerc είχε το ίδιο θέμα στην στροφή 5 και δέχθηκε πάλι ακύρωση του γύρου λόγω παραβίασης ορίων, η οποία φάνηκε κάπως... υπερβολική. Ίδια μοίρα είχε και ο Zhou, με τη διαφορά πως ο Κινέζος δεν κατάφερε με την Alfa Romeo να... σώσει την παρτίδα και αποκλείστηκε.

Ανώτεροι της διαδικασίας αναδείχθηκαν οι Norris και Russell, με τον οδηγό της McLaren να κατακτάει την κορυφή, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες της MCL60. Ο Βρετανός της Mercedes από την άλλη, σημείωσε για ακόμα μία φορά ανταγωνιστικό χρόνο, δείχνοντας πως... είναι εκεί.

Το "θύμα" στο SQ2 ήταν τελικά ο Lewis Hamilton ο οποίος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει γρήγορο πέρασμα χωρίς να του το ακυρώσουν και έμεινε εκτός συνέχειας του Sprint Shootout. Από την άλλη, ο Sainz γλίτωσε τα χειρότερα στο τέλος με ένα ταχύ πέρασμα, έχοντας κι εκείνος δει νωρίτερα τον γύρο του να ακυρώνεται. Η έκπληξη της διαδικασίας όπως αποδείχθηκε, ήταν ο εκπληκτικός Nico Hulkenberg που προκρίθηκε στο SQ3 ως 9ος, βγάζοντας εκτός συνέχειας τον Pierre Gasly.

Στο SQ2 αποκλείστηκαν κατά σειρά οι Zhou, Bottas, Lawson, Hamilton και Gasly.

SQ3

Με τη μαλακή γόμα πια πάνω στα μονοθέσια, στο τρίτο μέρος του Shootout είχε έρθει ώρα για... πραγματικούς χρόνους κατατακτήριων. Οι δύο Red Bull βγήκαν πρώτες για να σημειώσουν χρόνο, αλλά ήταν... μάταιο, διότι και των δύο τα περάσματα διαγράφηκαν λόγω παραβίασης ορίων πίστας.

Η McLaren εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των "ταύρων" και ανέβηκε ταχύτατα στο 1-2 της κατάταξης, "βλέποντας" ταυτόχρονα την pole position του Sprint. Ο Perez είδε ξανά τον χρόνο του να σβήνεται, την ώρα που ο Russell ανέβαινε στην 3η θέση. Ο μόνος κίνδυνος για τους "πορτοκαλί" ήταν ο Verstappen, αλλά ακόμα και εκείνος, στην προσπάθειά του να κάνει έναν καθαρό γύρο, κατάφερε μονάχα να πάρει την 3η θέση από τον Russell.

Στην εσωτερική μάχη της McLaren, ο Oscar Piastri πήρε την 1η θέση για την εκκίνηση του αγώνα Sprint, εκμεταλλευόμενος ένα σοβαρό λάθος του teammate του, Lando Norris. Και πάλι πάντως, το 1-2 δεν άλλαξε και η βρετανική ομάδα ξεκινάει το βράδυ (20:30, ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+) από την πρώτη σειρά.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Sprint Shootout στο Κατάρ:

sprint shootout