GP Κατάρ: Pole για τον Verstappen, 2-3 για τη Mercedes με… ανατροπή!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Από την πρώτη θέση θα εκκινήσει ο Max Verstappen, με τις δύο Mercedes να συμπληρώνουν την ταχύτερη τριάδα με… ανατροπή!

Max Verstappen

Με μία μόλις περίοδο ελεύθερων δοκιμών σε μία νέα, ουσιαστικά, πίστα, οι κατατακτήριες δοκιμές στο GP του Κατάρ αναμένονταν συναρπαστικές.

Με την έναρξη του Q1, οι χρόνοι “έπεσαν” σχεδόν αμέσως στο 1:25, παρόλο που ο ταχύτερος γύρος στο FP1 βρισκόταν στο 1:27.428. Ο Max Verstappen ανέβηκε γρήγορα στην κορυφή της κατάταξης, με τον Lando Norris και τον Fernando Alonso να συμπληρώνουν την ταχύτερη τριάδα στο πρώτο μέρος της διαδικασίας.

Οι δύο McLaren έδειξαν εξαρχής καλό ρυθμό, ενώ χαρακτηριστικό αποτελεί το ότι οι 11 πρώτοι βρίσκονταν εντός ενός δευτερολέπτου στο Q1, προμηνύοντας μάχες για τη συνέχεια.

Στο Q1 αποκλείστηκαν οι SargeantStrollLawsonMagnussen και Zhou.

Στο Q2, ο Verstappen “έσπασε” σχεδόν αμέσως το φράγμα του 1:25, με τις δύο Mercedes να παρατάσσονται αρχικά πίσω του. Με τη δεύτερη καρό σημαία των κατατακτήριων δοκιμών, ο Lewis Hamilton πήρε το ταχύτερο πέρασμα, με χρόνο 1:24.381.

Οι δύο McLaren, που άργησαν να σημειώσουν επαρκή περάσματα, κατάφεραν εν τέλει να κάνουν το 3-4 στο τέλος του δεύτερου μέρους της διαδικασίας.

Στις εκπλήξεις της ημέρας, οι δύο Alpine προκρίθηκαν στο τρίτο μέρος της διαδικασίας, ενώ οι Sergio Perez και Carlos Sainz αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Στο τέλος του Q2 αποκλείστηκαν οι TsunodaSainzPerezAlbon και Hulkenberg.

Με την έναρξη του Q3, ο Verstappen “έσπασε” ξανά φράγμα, αυτήν τη φορά εκείνο του 1:24, ανεβαίνοντας αμέσως στην κορυφή. Παρόλα αυτά, οι δύο Mercedes καραδοκούσαν πίσω του.

Ένα τελευταίο πέρασμα για όλους, θα ξεκαθάριζε τα πράγματα. O Verstappen έκανε ένα λάθος που δεν του επέτρεψε να βελτιώσει τον χρόνο του, όμως κανένας άλλος δεν μπόρεσε να τον περάσει.

Ο Norris κατάφερε την ύστατη στιγμή να αναρριχηθεί μέχρι τη δεύτερη θέση, όμως ο χρόνος του διαγράφηκε μετά την καρό σημαία, λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας. Έτσι, στη θέση του ανέβηκε ο George Russell, με τον Oscar Piastri να συμπληρώνει την ταχύτερη τριάδα.

Έμενε, όμως, μία τελευταία ανατροπή!

Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, ανακοινώθηκε στον Piastri ότι έχασε την 3η θέση, λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας, προκαλώντας ίσως αμηχανία στον ίδιο και στην ομάδα. Από την 3η θέση θα εκκινήσει τελικά την Κυριακή ο Hamilton.

Η κορυφαία δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: VerstappenRussellHamiltonAlonsoLeclercPiastriGaslyOconBottas και Norris.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΚΑΤΑΡ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ