GP Κατάρ: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1, πίσω του οι δύο Ferrari πριν τη μάχη για την pole

×

Μαρία Ανδρεάδη

Στην κορυφή των πρώτων ελεύθερων δοκιμών ανέβηκε ο Max Verstappen, με τις δύο Ferrari να συμπληρώνουν την ταχύτερη τριάδα, λίγο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές.

Max Verstappen

Η πίστα του Λουσέιλ υποδέχθηκε τη Formula 1 για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια, με την πρώτη –και μοναδική– περίοδο ελεύθερων δοκιμών να επιτρέπει στους οδηγούς να «γνωρίσουν» μία νέα ουσιαστικά πίστα.
Υπό νέα διάταξη και με πολλή σκόνη στην άσφαλτο, οδηγοί και ομάδες ήθελαν απλώς να συλλέξουν δεδομένα στους πρώτους γύρους, χωρίς οι χρόνοι να είναι αντιπροσωπευτικοί της πραγματικής δυναμικής τους.


Όλοι οι οδηγοί έδειξαν να δυσκολεύονται να βρουν την απαραίτητη πρόσφυση, βγαίνοντας πολλές φορές εκτός της αγωνιστικής γραμμής, ακόμη και χτυπώντας… πινακίδες! Ωστόσο, καμία σοβαρή ζημιά δεν προκλήθηκε και η διαδικασία κύλησε συνολικά ομαλά.


Με τις ομάδες να αξιοποιούν αρχικά τα σκληρά και μεσαία σετ ελαστικών, οι δύο McLaren φάνηκαν να έχουν δυνατό ρυθμό, με τις Ferrari, τις Mercedes και την Aston Martin του Fernando Alonso να ανταλλάσσουν προς ώρας ταχύτερα περάσματα.


Μονάχα τα τελευταία 10 λεπτά και με το πέσιμο του ήλιου, ξεκίνησαν να εμφανίζονται τα μαλακά ελαστικά στην πίστα, με τον Max Verstappen να επαναφέρει την… «κανονικότητα» στην κατάταξη, ανεβαίνοντας στην κορυφή.
Σχεδόν 5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι δύο Ferrari παρατάχθηκαν πίσω από τον Ολλανδό, προμηνύοντας ίσως ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών που θα ακολουθήσουν.


Η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Sainz, Leclerc, Alonso, Perez, Tsunoda, Hulkenberg, Russell, Piastri, Norris, Sargeant, Albon, Hamilton, Stroll, Ocon, Gasly, Bottas, Zhou, Lawson και Magnussen.


Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΚΑΤΑΡ - FP1