Επιστροφή στη Μέση Ανατολή και στο Κατάρ!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Η Formula 1 επιστρέφει στο Κατάρ ενόψει του 18ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος. Η πίστα του Λουσαΐλ θα φιλοξενήσει και τον 4ο αγώνα sprint της σεζόν, όπου ο Max Verstappen θα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει οριστικά τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του, εφόσον υπερισχύσει του Sergio Perez κατά τρεις βαθμούς.

GP ΚΑΤΑΡ

Στον αγώνα sprint του Σαββάτου οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 19 γύρους και 57 γύρους στον αγώνα της Κυριακής. Η πίστα έχει μήκος 5.419 μέτρων κι αποτελείται από 16 στροφές και μία ζώνη DRS.

GP ΚΑΤΑΡ

Το Κατάρ υποδέχεται τη Formula 1 για δεύτερη φορά στην ιστορία του και για πρώτη φορά μετά το 2021, αφού το 2022 η χώρα φιλοξενούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Με τη McLaren να φέρνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, η θρυλική ομάδα απέχει μόλις 2 βάθρα από το 500ο της βάθρο. Θα μπορέσουν οι Lando Norris και Oscar Piastri να πανηγυρίσουν ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα;

GP ΚΑΤΑΡ

Πέρα από τον παγκόσμιο τίτλο, ο Max Verstappen θα κυνηγήσει και την 32η pole position της καριέρας του, ισοφαρίζοντας έτσι τον Nigel Mansell.

Με τη Red Bull Racing να έχει ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών και τον Max Verstappen απλώς να περιμένει την επίσημη στέψη του ως τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, η μάχη για την πρωτοπορία έχει λήξει.

GP ΚΑΤΑΡ

Πίσω τους, όμως, η μάχες μεταξύ Lewis Hamilton και Fernando Alonso για την 3η θέση, Carlos Sainz και Charles Leclerc για την 5η θέση και Lando Norris και George Russell για την 7η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών έχουν πάρει “φωτιά”.

GP ΚΑΤΑΡ

Η μάχη συνεχίζεται και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μεταξύ Mercedes και Ferrari για τη 2η θέση, αφού τους χωρίζουν 20 βαθμοί. Πίσω τους, η Aston Martin που χάνει σταδιακά τη δυναμική της, θα κληθεί σύντομα να αμυνθεί απέναντι στη σταθερά εξελισσόμενη McLaren, που απέχει 49 βαθμούς από την 4η θέση.

GP ΚΑΤΑΡ

Όλη η αγωνιστική δράση το ερχόμενο τριήμερο θα είναι διαθέσιμη μέσω ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.