Επιβεβαίωσε για Lawson στην F1 το 2025 ο Marko!

×

Γιώργος Ανανίδας

Το… κοινό μυστικό που κυκλοφορούσε στα πάντοκ μετά την ανακοίνωση, πως ο Liam Lawson θα είναι αναπληρωτής οδηγός των δύο ομάδων της Red Bull το 2024, επιβεβαιώθηκε. Ο επικεφαλής σύμβουλος motorsport της αυστριακής ομάδας, Helmut Marko δήλωσε ανοιχτά, ότι ο Νεοζηλανδός θα οδηγεί μονοθέσιο F1 το 2025 και μάλιστα σε μόνιμη βάση.

Liam Lawson

Ο Liam Lawson είναι μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις και πιο εντυπωσιακές παρουσίες στο grid από το Ζάντφορτ και μετά. Ο 21χρονος αντικαθιστά εδώ και ενάμισι μήνα περίπου τον Daniel Ricciardo στην Alpha Tauri και το αγωνιστικό τριήμερο στο Κατάρ θα είναι πιθανότατα το τελευταίο που τον βλέπουμε στην AT04 για φέτος.

Μετρώντας δύο πολύτιμους βαθμούς στη Σιγκαπούρη και έχοντας επιδείξει συνολικά εντυπωσιακές οδηγικές ικανότητες, πολλοί θεώρησαν πως στον Lawson άξιζε μία θέση στην F1 από το 2024. Αυτό όμως δεν έγινε, με την Red Bull να επιλέγει τους Yuki Tsunoda και Daniel Ricciardo ως το οδηγικό δίδυμο της Alpha Tauri για του χρόνου.

Οι φήμες και τα ρεπορτάζ μίλαγαν εξ αρχής για «δεδομένη» θέση του Νεοζηλανδού στην κορυφαία κατηγορία των τεσσάρων τρόχων από το 2025, αλλά αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί. Από την Παρασκευή (5/10) όμως, έχει επιβεβαιωθεί και μάλιστα δια στόματος Helmut Marko ο οποίος δήλωσε:

«Ο ρόλος του Lawson ως αναπληρωτής οδηγός, είναι μία μεγάλη δουλειά για του χρόνου. Αλλά από το 2025 το αργότερο, θα βρίσκεται μόνιμα σε ένα μονοθέσιο Formula 1 ό,τι και να γίνει» ήταν τα αποκαλυπτικά λόγια του Αυστριακού λήπτη αποφάσεων σε θέματα motorsport στην Red Bull Racing.