Στο FP1 του Μεξικό και του Άμπου Ντάμπι με την Haas ο Bearman

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο νεαρός οδηγός των ακαδημιών της Ferrari, Oliver Bearman θα μπει σε μονοθέσιο της Formula 1 το 2023. Ο 18χρονος Βρετανός θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο κοκπιτ της Haas στις ελεύθερες δοκιμές του Μεξικό και του Άμπου Ντάμπι, βιώνοντας για πρώτη φορά την εμπειρία ενός σύγχρονου μονοθεσίου της κορυφαίας κατηγορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Oliver Bearman

Ο Bearman έχει κερδίσει τέσσερις αγώνες στην πρώτη του χρονιά στην Formula 2 με την Prema Racing, εντυπωσιάζοντας άπαντες στα πάντοκ με το ταλέντο και την ωριμότητά του. Ο Άγγλος οδηγός θα βρεθεί αυτό το τριήμερο στο Κατάρ για το Grand Prix, ώστε να ενσωματωθεί στην ομάδα της Haas και να δει πώς ακριβώς λειτουργεί μία ομάδα της F1.

Πρόκειται για το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη λίστα με τους νεαρούς οδηγούς οι οποίοι μπήκαν στην F1 από την F2 μέσω της ακαδημίας της Ferrari, με τους υπόλοιπους να ακούν στο όνομα των Charles Leclerc, Mick Schumacher, Antonio Giovinazzi και Robert Shwartzman.

Ο Bearman μίλησε για την ευκαιρία που του παρουσιάζεται και φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένος.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που θα είμαι με την Haas και θα οδηγήσω το μονοθέσιό της στο Μεξικό και το Άμπου Ντάμπι. Το να μπω στην F1 είναι το όνειρό μου από όταν έτρεχα στα καρτ, επομένως το να οδηγήσω ένα μονοθέσιο F1 για πρώτη φορά φέτος, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Είμαι ευγνώμων στην ομάδα και φυσικά στην Ferrari που μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία. Δουλεύω σκληρά, ώστε να βεβαιωθώ πως θα είμαι έτοιμος να υποστηρίξω την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο και στις δύο περιπτώσεις» δήλωσε ο 18χρονος οδηγός της Prema Racing.