Υπολογίζουν και τη Mercedes για το 2024 στην McLaren

×

Γιώργος Ανανίδας

Καθόλου σίγουροι δεν είναι στην McLaren για μεγάλες επιτυχίες το 2024, καθώς παρά την τεράστια εξέλιξη του μονοθεσίου τους, αναμένουν η Mercedes να ανακάμψει με τον καλύτερο τρόπο και να είναι ξανά ανταγωνιστική.

McLaren

Τις εντυπώσεις έχει κλέψει η βρετανική ομάδα το 2023, έχοντας μεταμορφώσει την MCL60 από ένα μονοθέσιο του midfield, σε ένα από τα κορυφαία του grid που παλεύει σταθερά για το βάθρο. Παρά αυτές τις επιτυχίες όμως, ο επικεφαλής της ομάδας, Andrea Stella τόνισε πως δεν έχουν ακόμα πετύχει ούτε τα μισά από αυτά που θέλουν στο αεροδυναμικό κομμάτι του μονοθεσίου.

Από αυτό και μόνο έγινε κατανοητό, πως στην McLaren στοχεύουν σε ένα μεγάλο άλμα ενόψει 2024, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει μία ολοκαίνουρια αεροδυναμική σήραγγα στο εργοστάσιο του Γουόκινγκ.

Η βρετανική ομάδα είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική απειλή για την Red Bull Racing, όμως ο Stella δεν επαναπαύεται στα τωρινά δεδομένα. Στη σκέψη του Ιταλού μηχανικού, είναι η οκτάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια Mercedes, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να ανακάμψει σημαντικά του χρόνου με την W15 η οποία αναμένεται εντελώς διαφορετική από την φετινή W14.

«Αυτή τη στιγμή, είναι ενθαρρυντική η εξέλιξη που βλέπουμε στο επόμενο μονοθέσιό μας. Αλλά ταυτόχρονα, το ίδιο ισχύει για όλους, διότι αυτόν τον καιρό κάποια κόνσεπτ έχουν αρχίσει να γίνονται ξεκάθαρα στα πάντοκ.

Δεν ξέρουμε αν εξελίσσουμε το μονοθέσιο ταχύτερα από τις υπόλοιπες ομάδες. Και πάνω απ’ όλα, δεν ξέρουμε αν εξελίσσουμε ταχύτερα από την Red Bull.

Ας μην ξεχνάμε και τη Mercedes, η οποία συνειδητοποίησε τα σημεία πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψει. Υποπτεύομαι πως θα ανακάμψουν σημαντικά του χρόνου.

Δεν υπάρχουν δεδομένα τα οποία μας λένε αυτή τη στιγμή πως αυτή είναι η σειρά δυναμικής που θα δούμε το 2024. Πιστεύω πως θα υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις» επεσήμανε ο επικεφαλής της McLaren.