Vowles: «Θέλουμε τον Sargeant στο μονοθέσιό μας του χρόνου»

×

Γιώργος Ανανίδας

Τον πιστεύει τον Logan Sargeant ο επικεφαλής της Williams, James Vowles και το δηλώνει ανοιχτά. Ο Βρετανός αγωνιστικός διευθυντής τόνισε με δηλώσεις, πως η ομάδα του επιθυμεί να συνεχίσει με τον Αμερικανό και το 2024, παρά τις ζημιές που έχει προκαλέσει και την πίεση που δέχεται από τα Μέσα.

 Logan Sargeant

Αμφιβολίες υπάρχουν σχετικά με το μέλλον του Logan Sargeant στην Formula 1, ειδικά από το τέλος της θερινής διακοπής και μετά που ο 22χρονος έχει… διαλύσει την FW45 αρκετές φορές. Πιο πρόσφατο συμβάν, είναι αυτό της Σουζούκα στο Q1 των κατατακτήριων δοκιμών.

Οι ζημιές αυτές έχουν έρθει σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο η Williams θέλει να δει βελτίωση στην απόδοση του Sargeant μέχρι το τέλος της σεζόν, ώστε να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί δίπλα στον Alex Albon του χρόνου.

Η σύγκρουση του 22χρονου με τον τοίχο στη Σουζούκα, ενέτεινε τις φήμες για την αντικατάσταση του Αμερικανού από κάποιον εκ των Liam Lawson, Felipe Drugovich και Mick Schumacher. Ωστόσο, ο Vowles «έσβησε» αυτές τις φήμες προς ώρας, λέγοντας πως η Williams θέλει να μπει στο 2024 με τον Sargeant στο ένα τιμόνι.

«Ο Λόγκαν έχει ξεκάθαρους στόχους τους οποίους πρέπει να πετύχει μέχρι το τέλος της σεζόν και δουλεύουμε μαζί του συνεχώς. Αυτό είναι το σημαντικό, δουλεύουμε μαζί του.

Θέλουμε να πετύχει και τον θέλουμε στο μονοθέσιό μας του χρόνου. Από εμάς εξαρτάται αυτό.

Πήραμε κάποιον απευθείας από την Formula 2 χωρίς ιδιαίτερες δοκιμές. Έκανε μερικούς γύρους για μιάμιση μέρα στο Μπαχρέιν με αυτό το μονοθέσιο και μετά του ευχηθήκαμε τα καλύτερα για τη σεζόν η οποία είναι εξαιρετικά μεγάλη πρόκληση όπως έχει εξελιχθεί για έναν πρωτάρη, τελεία» δήλωσε κοφτά ο αγωνιστικός διευθυντής της Williams.