Δεν αποσπάται από το ότι έχασε τη θέση στην F1 για το 2024 ο Lawson

×

Γιώργος Ανανίδας

Τίποτα δεν αποσπάει τον Liam Lawson από το να κάνει το καλύτερό του με την Alpha Tauri όσο ακόμα βρίσκεται στο κόκπιτ της AT04. Ο Νεοζηλανδός δήλωσε, πως η επιλογή της ιταλικής ομάδας να πορευτεί το 2024 με τους Daniel Ricciardo και Yuki Tsunoda δεν του αποσπάει την προσοχή, ούτε τον τραβάει από να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Liam Lawson

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου στη Σουζούκα, η ομάδα της Φαέντσα ανακοίνωσε πως οι Yuki Tsunoda και Daniel Ricciardo θα είναι το οδηγικό δίδυμο του 2024, με τον Liam Lawson να παραμένει αναπληρωτής οδηγός για τις δύο ομάδες της Red Bull.

Το Grand Prix Ιαπωνίας ήταν η τέταρτη εμφάνιση του 22χρονου οδηγού με μονοθέσιο F1 από όταν ο Ricciardo έσπασε τον καρπό του στο Ζάντφορτ. Έκτοτε, ο Νεοζηλανδός είναι εντυπωσιακός και αποδίδει εξαιρετικά, με αποκορύφωμα τους δύο βαθμούς στη Σιγκαπούρη.

Ο Lawson μπορεί να συμμετέχει και στο Grand Prix του Κατάρ, εφόσον αποφασιστεί πως ο Ricciardo δεν είναι «ετοιμοπόλεμος» και χρειάζεται περαιτέρω ανάρρωση για να οδηγήσει.

Όταν ρωτήθηκε για το κατά ποσό τον έχει επηρεάσει η ανακοίνωση της Alpha Tauri η οποία δεν συμπεριλάμβανε το όνομά του, ο ίδιος απάντησε:

«Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου, για να είμαι ειλικρινής. Αυτή τη στιγμή, είμαι επικεντρωμένος στο να εκμεταλλευτώ στο έπακρον την ευκαιρία που μου δόθηκε.

Προφανώς, ο μεγάλος μου τελικός στόχος είναι να βρεθώ στην F1 και ο καλύτερος τρόπος να πετύχω αυτό, είναι με το να αποδώσω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου σε αυτούς τους αγώνες. Οπότε, ίσως να με απασχολήσουν αργότερα τα υπόλοιπα.

Η υποστήριξη προς το πρόσωπό μου ήταν εκπληκτική μέχρι τώρα, είναι υπέροχο να βλέπω τόσο κόσμο να με υποστηρίζει και από τη Νέα Ζηλανδία και από όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Liam Lawson.