Η Jessica Hawkins είναι η πρώτη γυναίκα που οδήγησε μονοθέσιο F1 μετά από πέντε χρόνια

×

Η οδηγός και πρεβευτής της Aston Martin, Jessica Hawkins, έγινε η πρώτη γυναίκα μετά από σχεδόν πέντε χρόνια που οδήγησε μονοθέσιο της Formula 1, όπως ανακοίνωσε η ομάδα που έχει τη «βάση» της στο Σίλβερστοουν.

Jessica Hawkins

Η 28χρονη Βρετανή, η οποία έχει αναδειχθεί στο παρελθόν πρωταθλήτρια στα καρτ, έχει «τρέξει» στο πρωτάθλημα W Series, ενώ έχει εργαστεί και ως οδηγός κασκαντέρ σε ταινία του James Bond, έκανε 26 γύρους με το μονοθέσιο της Aston Martin του 2021 στην πίστα Hungaroring, έξω από τη Βουδαπέστη, την περασμένη Πέμπτη. Η Hawkins «μοιράστηκε» την AMR21 με τον Βραζιλιάνο οδηγό δοκιμών και αναπληρωματικό «πιλότο» της Aston Martin, Felipe Drugovich. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δοκιμή καθυστέρησε, εξαιτίας ισχυρής βροχόπτωσης, ωστόσο, όταν βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες, η Hawkins κατάφερε να ολοκληρώσει 26 γύρους.

«Μου πήρε κάθε σταγόνα αίματος, ιδρώτα και δακρύων για να φτάσω εδώ» δήλωσε η Βρετανίδα γι' αυτό που περιέγραψε ως ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. «Τίποτα δεν συγκρίνεται με την επιτάχυνση και το φρενάρισμα ενός μονοθεσίου Formula 1 και, έχοντας κοιτάξει τα δεδομένα, είμαι πραγματικά υπερήφανη για την απόδοσή μου» συνέχισε η Hawkins και συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσω να πιέζω για περισσότερα και, στην πορεία, θέλω να εμπνεύσω άλλες γυναίκες και να τις ενημερώσω ότι θα πρέπει να ακολουθούν το όνειρό τους, ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό».

Κόρη τεχνικού κλιματιστικών, η αγωνιστική καριέρα της Hawkins διεκόπη -ελλείψει χρημάτων- μέχρι το 2019, όταν έλαβε μέρος στο γυναικείο πρωτάθλημα W Series, το οποίο σταμάτησε να διεξάγεται στα τέλη του 2022, λόγω μη εγγυημένης χρηματοδότησης. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Aston Martin ως οδηγός πρεσβευτής το 2021.

«Εντυπωσιαστήκαμε πραγματικά από την προετοιμασία της Jessica για τη δοκιμή. Εργάστηκε απίστευτα σκληρά με την ομάδα του προσομοιωτή μας και αυτό έκανε εύκολη την απόφαση να τη βάλουμε στην AMR21» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Aston Martin, Mike Krack, και συμπλήρωσε: «Η Jessica προσέγγισε την ευκαιρία με μεγάλη ωριμότητα, ήταν πλήρως ενημερωμένη και βρήκε ωραίο ρυθμό».

Δείτε ξανά την συνέντευξη που παραχώρησε η Jessica Hawkins στον Πάνο Σεϊτανίδη στο GP της Σιγκαπούρης: