Ο Verstappen εξήγησε την εκκίνησή του με τις δύο McLaren

×

Γιώργος Ανανίδας

Για την οριακή του μάχη με τις McLaren των Oscar Piastri και Lando Norris μίλησε ο νικητής του Grand Prix Ιαπωνίας, Max Verstappen ο οποίος δήλωσε «τυχερός» που είχε αρκετή πρόσφυση στην στροφή 2, ώστε να αποφύγει και να ξεφύγει από τα πορτοκαλί μονοθέσια.

 Max Verstappen

Χωρίς να έχει αντιμετωπίσει καμία πρόκληση, ο Verstappen πήρε την καρό σημαία στην Σουζούκα, όντας κυριαρχικός και απλησίαστος όλο το τριήμερο. Η μόνη δυσκολία για τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή, ήταν οι Oscar Piastri και Lando Norris στην εκκίνηση και την 1η στροφή.

Ο Αυστραλός εκκίνησε από την πρώτη σειρά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον οδηγό της Red Bull Racing, ο οποίος του έκλεισε αμέσως τη γραμμή. Αριστερά όμως, ο Norris είχε ήδη κάνει την κίνησή του και ο Verstappen τον έκοψε απότομα, δίνοντάς του τον ελάχιστο δυνατό χώρο.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής εξήγησε τι ακριβώς προσπάθησε να κάνει, ώστε να γλιτώσει και να μην χάσει την πρωτοπορία του μέχρι τη στροφή 2.

Αναλυτικά, δήλωσε:

«Η εκκίνηση ήταν οριακή στις πρώτες δύο στροφές, αλλά μετά από αυτό ένιωθα πολύ ωραία με το μονοθέσιο. Είδα στον δεξί μου καθρέφτη τον Όσκαρ να με πολιορκεί και ταυτόχρονα είδα στον αριστερό μου καθρέφτη τον Λάντο να με πολιορκεί ακόμα περισσότερο.

Προσπάθησα να κλείσω τον Όσκαρ, όμως ήταν ακόμα εκεί, μετά είδα τον Λάντο να έρχεται με πολύ περισσότερη ταχύτητα. Κινήθηκε προς τα δεξιά και σκέφτηκα πως δεν μπορώ να πάω άλλο δεξιά. Οπότε, προσπάθησα να το ισιώσω και ευτυχώς τίποτα δεν συνέβη.

Όλα ήταν οριακά, αλλά αυτοί είναι οι αγώνες, έτσι είναι οι εκκινήσεις. Είχαμε μία καλή μάχη στις στροφές 1 και 2. Αλλά στάθηκα τυχερός πιστεύω, υπήρχε περισσότερη πρόσφυση στη δεύτερη στροφή στην αγωνιστική της γραμμή και έμεινα μπροστά» αποκάλυψε ο Max Verstappen.