Tsunoda και Ricciardo στην AlphaTauri και το 2024

×

Ο Yuki Tsunoda και ο Daniel Ricciardo θα συνθέσουν το δίδυμο οδηγών αγώνων της AlphaTauri (και) για το 2024, με τον Νεοζηλανδό Liam Lawson να εκτελεί καθήκοντα αναπληρωματικού οδηγού στην ιταλική ομάδα.

Daniel Ricciardo

Ο 23χρονος Ιάπωνας, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην AlphaTauri το 2021, έχει εντυπωσιάσει την ομάδα με το «αναμφισβήτητο φυσικό ταλέντο και τη συνεχή βελτίωσή» του, καθώς και την «ικανότητα να ενσωματώνεται στην ομάδα». Ο Tsunoda θα έχει και τη νέα σεζόν «ομόσταυλο» τον 34χρονο Ricciardo, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα... pit με σπασμένο χέρι, αλλά εντυπωσίασε τους ανθρώπους της ομάδας, όταν «έτρεξε» στα γκραν πρι της Ουγγαρίας και του Βελγίου πριν την καλοκαιρινή διακοπή. Η AlphaTauri ανακοίνωσε ότι «η προσωπική στάση και η αγωνιστική εμπειρία του Ρικιάρντο θα είναι πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία το 2024». Υπενθυμίζεται ότι ο "Honey Badger" αγωνίστηκε στην ιταλική ομάδα το 2012 και το 2013, όταν ονομαζόταν Toro Rosso, και έκτοτε έχει πανηγυρίσει οκτώ νίκες στη Φόρμουλα Ένα (σ.σ. επτά με τη Red Bull και μια με τη McLaren).

Από την πλευρά του, ο 21 ετών Lawson έχει πραγματοποιήσει τρεις πολύ καλούς αγώνες στη Formula 1, αντικαθιστώντας τον Ricciardo, και πήρε μάλιστα τους πρώτους βαθμούς της καριέρας του την περασμένη Κυριακή (17/9) στη Σιγκαπούρη, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση οδηγού αγώνων στην AlphaTauri για την επόμενη χρονιά.

Ο Ricciardo συνεχίζει τη «μάχη» για να επανακάμψει σε πλήρη φυσική κατάσταση και, ενώ είναι απίθανο να «τρέξει» στον επόμενο αγώνα, το grand prix του Κατάρ (8/10), το πλάνο παραμένει να επιστρέψει σε κάποιο σημείο της τρέχουσας σεζόν, αλλά μόνο όταν νιώσει έτοιμος. Έτσι, ο Lawson θα συνεχίσει να αντικαθιστά τον Αυστραλό στο διάστημα που αναρρώνει, ενώ το 2024 ο Νεοζηλανδός, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο νεώτερος οδηγός στο γκριντ, θα επικεντρωθεί στις δοκιμές και τον προσομοιωτή, ενώ θα δίνει το «παρών» σε όλους τους αγώνες της Φόρμουλα Ένα ως αναπληρωματικός.

Yuki Tsunoda

Μετά την ανανέωση των Tsunoda και Ricciardo από την AlphaTauri, μόνο μια θέση οδηγού αγώνων παραμένει... κενή στη Formula 1 για το 2024 και αυτή είναι η θέση του «πιλότου» πλάι στον Alex Albon στη Williams. Αυτή τη στιγμή ο Αμερικανός Logan Sargeant είναι ο «ομόσταυλος» του Ταϊλανδού Alex Albon και παλεύει για να αποδείξει στους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας ότι αξίζει μια δεύτερη σεζόν στη Williams.