GP Ιαπωνίας: Επιστροφή στην pole για τον Verstappen και 2-3 για τη McLaren

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/  

Ταχύτερος όλων ο Max Verstappen στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ιαπωνίας, με τις δύο McLaren να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Το Q1 ξεκίνησε με τον Max Verstappen να “σπάει” αμέσως το φράγμα του 1:30, σημειώνοντας πέρασμα 1:29.878. Πίσω του ήταν ο Lando Norris με διαφορά σχεδόν 2 δεκάτων, προμηνύοντας ένα καλό αποτέλεσμα για τη McLaren.

Όμως η διαδικασία αναγκάστηκε να διακοπεί προσωρινά, λόγω σύγκρουσης του Logan Sargeant με τον τοίχο, στην έξοδο της τελευταίας στροφής. Ακόμη μία απογοήτευση για τον Αμερικανό, που κατάφερε όμως να βγει αλώβητος από το μονοθέσιό του.

Με το “πράσινο φως”, ο ταχύτερος χρόνος δε βελτιώθηκε, ενώ οι αποκλεισμοί κρίθηκαν στο ύστατο πέρασμα, με τους Bottas, Stroll, Hulkenberg, Zhou και Sargeant να βρίσκονται εκτός διαδικασίας.

Το Q2 ξεκίνησε ξανά με πρωτιά από τον Max Verstappen, που σημείωσε πέρασμα 1:29.964, ενώ ο Charles Leclerc βρισκόταν αρχικά στο μισό δευτερόλεπτο πίσω του.

Ωστόσο, 7 λεπτά πριν τη λήξη του δεύτερου μέρους, οι δύο McLaren παρατάχθηκαν πίσω από τον Ολλανδό, ενώ ο Sergio Perez καραδοκούσε από την 4η θέση.

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του Q2, ο Charles Leclerc με γύρο 1:29.940, άφησε πίσω του τον Verstappen για 24 χιλιοστά, ενώ ο Perez παρατάχθηκε 3ος, με διαφορά ενός μόλις χιλιοστού (!) από τον teammate του.

Οι διαφορές ήταν μηδαμινές συνολικά, με τον Lewis Hamilton στην 4η θέση να είναι μόλις 1 δέκατο πιο αργός από τον πρωτοπόρο.

Απροσδόκητα καλό ρυθμό φάνηκε να έχει και ο Yuki Tsunoda, που προκρίθηκε στο Q3 από την 7η θέση, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στο πλήθος της πατρίδας του.

Στο τέλος του Q2 αποκλείστηκαν οι Lawson, Gasly, Albon, Ocon και Magnussen.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Ο Verstappen ξεκίνησε δυναμικά το Q3, “κατεβάζοντας” απευθείας τον χρόνο στο 1:29.012, οριακά “σπάζοντας” το φράγμα του 1:29.

Στο τελευταίο του πέρασμα, ο Ολλανδός σημείωσε το εντυπωσιακό 1:28.877, ενώ οι δύο McLaren παρατάχθηκαν πίσω του, με τον Oscar Piastri στη 2η θέση και τον Lando Norris στην 3η.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Η Ferrari δεν μπόρεσε τελικά να “αγγίξει” την κορυφαία τριάδα και ο Perez “χώρισε” τα δύο κόκκινα μονοθέσια.

Η Mercedes έκανε το 7-8, “κλειδώνοντας” την 4η σειρά της εκκίνησης και χωρίς να μπορέσει να τελειοποιήσει τους γύρους της.

Οι Tsunoda και Alonso ολοκλήρωσαν την ταχύτερη δεκάδα.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ