GP Ιαπωνίας: Ταχύτερος όλων και στο FP3 ο Verstappen, κοντά του οι δύο McLaren

×

Γιώργος Ανανίδας

Το πιο γρήγορο πέρασμα έκανε στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών ο Max Verstappen, επιδεικνύοντας έτσι τη δυναμική της RB19 στη Σουζούκα. Πολύ θετικά δείγματα για την McLaren που αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι η μοναδική απειλή για τη Red Bull Racing ενόψει κατατακτήριων δοκιμών.

Max Verstappen

Με τους οδηγούς να ξεκινούν το FP3 με τη μαλακή γόμα στην συντριπτική τους πλειονότητα, ώστε να κάνουν μία προσομοίωση πριν το Qualifying, τα χρονόμετρα έπεσαν αρκετά εξ αρχής.

Ο Lando Norris ήταν ο ταχύτερος στα πρώτα 20 λεπτά των δοκιμών, με την MCL60 να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, μέχρι να έρθει ο Max Verstappen να ρίξει κι άλλο τον χρόνο. Με το πέρας της μισής ώρας, ο Ολλανδός παρέμενε στην κορυφή με τους Norris και Leclerc να τον ακολουθούν.

Ο Oscar Piastri ήρθε να κατακτήσει την 1η θέση από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, περίπου 17:30 πριν το τέλος. Η McLaren έδειχνε η πιο ικανή να κοντράρει τους «ταύρους», καθώς έμοιαζε να έχει βρει το κατάλληλο σετάρισμα. Αυτό αποδείχθηκε και από τον Lando Norris, ο οποίος στιγμές μετά το πέρασμα του ομόσταυλού του, έκανε ακόμα ταχύτερο χρόνο.

Ο Verstappen, με λιγότερο από 10 λεπτά να απομένουν, βρήκε 2,5 δέκατα στον γρήγορο γύρο του και έπιασε ξανά κορυφή. Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος, οι δύο Ferrari ανέβηκαν στην πρώτη πεντάδα, κάτι που δεν είχαν πετύχει μέχρι τότε  καθ' όλη τη διάρκεια του FP3, μέχρι ο Perez να ρίξει στον Sainz στην 6η θέση και να δείξει ότι και εκείνος πρέπει να υπολογίζεται.

Οι Leclerc και Hamilton είχαν μία άτυπη… κοκορομαχία μετά το μηδενισμό της αντίστροφης μέτρησης, χαρίζοντας έτσι μερικά ωραία στιγμιότυπα.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP3 στη Σουζούκα:

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - FP3