GP Ιαπωνίας Το 2/2 ο Verstappen, πρωτιά και στο FP2, κοντά του η Ferrari

×

Γιώργος Ανανίδας

Το ταχύτερο πέρασμα έκανε και στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών ο Max Verstappen, επιδεκνύοντας δυνατό ρυθμό ενόψει του Σαββάτου. Αισιόδοξα δείγματα από τη Ferrari, με τον Charles Leclerc να μην απέχει πολύ από την επίδοση του Ολλανδού και τον Lando Norris να ακολουθεί με τη McLaren. Άδοξα έληξε η διαδικασία, εξαιτίας της εξόδου του Pierre Gasly στη στροφή 8.

Max Verstappen

Τα δοκιμαστικά ελαστικά της Pirelli σχεδόν μονοπώλησαν στο ξεκίνημα του FP2, με ελάχιστους οδηγούς να επιλέγουν τη μέση ή τη σκληρή γόμα. Ο Verstappen ήταν ο μοναδικός οδηγός που ξεκίνησε με τη μαλακή γόμα και χωρίς καμία δυσκολία, έκανε αμέσως τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας. 

Πριν καν ολοκληρωθούν τα πρώτα 20 λεπτά στο FP2, η μέση γόμα άρχισε να γίνεται η πιο προβεβλημένη στην πίστα, ενώ σταδιακά βλέπαμε όλο και περισσότερο τη μαλακή, με τις δύο Mercedes να κάνουν γύρους με αυτήν από νωρίς. Ταυτόχρονα, η Ferrari βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα, επιδεικνύοντας καλό ρυθμό. 

Πέντε λεπτά πριν το κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας, ο Lando Norris έκανε το ταχύτερο πέρασμα της διαδικασίας με την μαλακή γόμα. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του FP2 όμως, ο Charles Leclerc έπιασε την κορυφή κι εκείνος με τα μαλακά ελαστικά.

Μετά τα 30 λεπτά, ο Max Verstappen έκανε έναν γρήγορο γύρο με την ζεσταμένη μαλακή του γόμα και έριξε τον χρόνο αρκετά κάτω από το 1:31. Έχοντας πετύχει πέρασμα το οποίο ήταν ασυναγώνιστο, ο Ολλανδός ξαναέβαλε τα λάστιχα δοκιμής της Pirelli για τα τελευταία 20 λεπτά της διαδικασίας, ενώ στη Ferrari προτίμησαν τη μέση γόμα.

Η πλειονότητα των ομάδων πήγε σε προσομοίωση αγώνα για το τελευταίο τέταρτο του FP2, με μικρές εξαιρέσεις όπως η Mercedes και ο Fernando Alonso που ήταν με τη μαλακή. Οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (22/9) τελείωσαν άσχημα ωστόσο, με τον Pierre Gasly να χάνει το φρενάρισμα στη στροφή 8 και να φεύγει ευθεία στον τοίχο. 

Το αποτέλεσμα ήταν ο Γάλλος να σπάσει την ανάρτηση και τον τροχό της Alpine, με αποτέλεσμα την κόκκινη σημαία και το τέλος της διαδικασίας. 

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP2 στη Σουζούκα:

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - FP2