GP Ιαπωνίας: Ταχύτερος ο Verstappen, πίσω του οι Sainz και Norris στο FP1

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Ταχύτερος όλων ο Max Verstappen στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές επί ιαπωνικού εδάφους, με τους Carlos Sainz και Lando Norris να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα.

Max Verstappen

Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές στην Ιαπωνία ξεκίνησαν με τους οδηγούς να κάνουν μερικά πρώτα περάσματα με την πειραματική γόμα της Pirelli. O Max Verstappen ανέβηκε σχεδόν αμέσως στην κορυφή, με χρόνο 1:32.597, όντας 1.2 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον δεύτερο Piastri.

Περίπου 15 λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας, οι δύο McLaren έδειξαν ότι είχαν καλό ρυθμό, καθώς βρίσκονταν στη 2η και την 3η θέση, ώσπου να τους αντικαταστήσουν οι Fernando Alonso και Sergio Perez.

Στο μεταξύ ο Verstappen βελτίωσε τον χρόνο του (με την πειραματική γόμα), με χρόνο 1:32.442. Ο Alonso βρισκόταν πίσω του κατά 7 δέκατα με τη μέση γόμα.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου μισάωρου, οι οδηγοί ξεκίνησαν να επιλέγουν περισσότερο τη μέση και τη μαλακή γόμα, σημειώνοντας σαφώς ταχύτερα περάσματα.

Ο Verstappen έκανε αμέσως τον γρηγορότερο γύρο με τη μαλακή γόμα, με χρόνο 1:31.647, την ώρα που ο teammate του βρισκόταν πίσω του κατά 1.4 δευτερόλεπτα περίπου.

Όμως, γρήγορα οι δύο Ferrari ανέδειξαν τη δυναμική τους, κάνοντας το 2-3 πίσω από τον Ολλανδό. Αντίστοιχα καλή επίδοση φάνηκε να έχει και ο Alex Albon με τη Williams, που ανέβηκε στην 4η θέση, 20 λεπτά πριν το τέλος.

Παράλληλα, υπήρξαν οι πρώτες αναφορές για βροχή στην πίστα, όμως οι σταγόνες ήταν λιγοστές, χωρίς να επηρεάζονται οι προσπάθειες των οδηγών.

Ο τοπικός ήρωας Yuki Tsunoda ξεσήκωσε το πλήθος με την άνοδό του στην 4η θέση, σχεδόν 8 λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας.

Την ύστατη στιγμή, ο Lando Norris “έκλεψε” την 3η θέση από τον Charles Leclerc, ενώ ο teammate του, Oscar Piastri, σημείωσε το 7ο ταχύτερο πέρασμα.

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών ολοκληρώθηκε με την πρώτη πεντάδα να βρίσκεται εντός ενός δευτερολέπτου, αυξάνοντας τις προσδοκίες για τη συνέχεια.