Η Formula 1 στη γη των Σαμουράι

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Αμέσως μετά τη Σιγκαπούρη, η Formula 1 κατευθύνεται στην Άπω Ανατολή, στη γη των Σαμουράι, την Ιαπωνία. Η θρυλική Σουζούκα φιλοξενεί το ιαπωνικό Grand Prix από το 1987, κι έκτοτε έχει γίνει μάρτυρας πολλών επικών μαχών.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Στον αγώνα της Κυριακής, οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 53 γύρους, σε μία πίστα 5.807 μέτρων, καλύπτοντας συνολική απόσταση 307,471 χιλιομέτρων. Η πίστα διαθέτει, επιπλέον, 18 στροφές υψηλής ταχύτητας και μία ζώνη DRS.

Ως προς τα ελαστικά, θα χρησιμοποιηθούν τα πιο σκληρά στη γκάμα της Pirelli, με τις C1, C2 και C3 να αποτελούν τη σκληρή, τη μέση και τη μαλακή γόμα, αντιστοίχως.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Τον περσινό αγώνα κέρδισε ο Max Verstappen, ενώ η Red Bull Racing πρόσφερε το 1-2 στη Honda, σε μία ιστορική στιγμή για τους Ιάπωνες κατασκευαστές, καθώς ο Ολλανδός εξασφάλισε τον 2ο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του.

Από το 1987 κι ύστερα, η Σουζούκα δεν έχει φιλοξενήσει το ιαπωνικό Grand Prix μόνο δύο φορές: το 2007 και το 2008, όπου τότε οι αγώνες είχαν πραγματοποιηθεί στην πίστα του Fuji Speedway. Ο Lewis Hamilton και ο Fernando Alonso είναι οι οδηγοί που έχουν κερδίσει και στις δύο αυτές πίστες.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Η Ferrari είναι η ομάδα με τις περισσότερες pole positions στην Ιαπωνία, έχοντας εκκινήσει από την πρώτη θέση 10 φορές. Ο Michael Schumacher είναι ο οδηγός που κατέχει το αντίστοιχο ρεκόρ, με 8 pole positions.

Ως προς τις νίκες, η McLaren είναι η ομάδα με τις περισσότερες επί ιαπωνικού εδάφους, έχοντας κερδίσει 9 φορές, ενώ ο οδηγός που έχει ανέβει τις περισσότερες στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου είναι ο Michael Schumacher, με 6 νίκες. Ο Lewis Hamilton έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει αυτό το ρεκόρ φέτος.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Ο τοπικός ήρωας, ο Yuki Tsunoda, υπολείπεται μόλις 3 βαθμούς από τον 50ο βαθμό της καριέρας του στη Formula 1, ενώ ο Charles Leclerc χρειάζεται 9 βαθμούς για τη συμπλήρωση της πρώτης του χιλιάδας βαθμών.

Ως προς τις βαθμολογίες, ο Max Verstappen αναμένει να “κλειδώσει” οριστικά τον 3ο σερί παγκόσμιο τίτλο του. Μπορεί ο Carlos Sainz να “έσπασε” το ιστορικό σερί νικών του Ολλανδού, όμως ο ίδιος παραμένει στην 5η θέση του πρωταθλήματος οδηγών, έχοντας ανοίξει διαφορά 19 βαθμών από τον teammate του, Charles Leclerc. Η μάχη συνεχίζεται μεταξύ Lewis Hamilton και Fernando Alonso για την 3η θέση, αφού οι διαφορά τους έγκειται στους 10 μόλις βαθμούς.

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η Red Bull Racing επίσης βρίσκεται εν αναμονή του 6ου παγκόσμιου τίτλου της, που μπορεί να τον εξασφαλίσει στην Ιαπωνία. Πίσω της, η Mercedes βρίσκεται στη 2η θέση με 289 βαθμούς, ενώ η Ferrari απέχει 24 βαθμούς από τους Γερμανούς.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Το ερώτημα είναι εάν η Red Bull θα αποδείξει ότι το αποτέλεσμα στη Σιγκαπούρη ήταν απλώς μία αστοχία κι εάν η Ferrari θα συνεχίσει την ανοδική πορεία της.

Όλη δράση του τριημέρου θα είναι διαθέσιμη μέσω ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.