Norris: «Δεν ενδιαφέρονται αρκετά κάποιοι μήπως εμποδίσουν τον άλλον στις κατατακτήριες»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ένα σημαντικό θέμα που έχει απασχολήσει αρκετά φέτος στις κατατακτήριες δοκιμές έθιξε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (21/9) ο Lando Norris. Οι οδηγοί παρευρέθηκαν για τη γνωστή group συνέντευξη νωρίτερα μέσα στη μέρα, στο πλαίσιο του αγωνιστικού τριημέρου στην Ιαπωνία και ο Βρετανός οδηγός της McLaren δεν έκρυψε τις σκέψεις του, με αφορμή όσα έγιναν στη Σιγκαπούρη.

 Lando Norris

Θύμα παρεμπόδισης σε γρήγορο γύρο έχει πέσει και μάλιστα ουκ ολίγες φορές φέτος ο Lando Norris. Ο οδηγός της McLaren σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου πριν το αγωνιστικό τριήμερο της Σουζούκα, το πρόβλημα των παρεμποδίσεων, με αφορμή αυτά που έκανε ο Max Verstappen στη Σιγκαπούρη, γλιτώνοντας όμως την οποιαδήποτε ποινή.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής παρεμπόδισε τον Yuki Tsunoda εντός πίστας στις κατατακτήριες δοκιμές και μπλόκαρε τα μονοθέσια στο pit lane από το να βγουν στην πίστα. Ο Verstappen δέχτηκε μόνο επίπληξη και ουδεμία ποινή θέσεων για αυτές τις περιπτώσεις και όλο το grid έμεινε έκπληκτο με την αντίδραση της FIA.

Υπενθυμίζουμε, πως η παγκόσμια ομοσπονδία έχει τιμωρήσει σε πολλές περιπτώσεις φέτος τους οδηγούς που προέβησαν σε παρόμοιες πράξεις, έστω και άθελά τους, ενώ στην περίπτωση του Verstappen δεν έπραξαν το ίδιο.

Ο Pierre Gasly ζήτησε εξηγήσεις από τους αγωνοδίκες μετά τον αγώνα στη Μαρίνα Μπέι και τώρα ήρθε η ώρα του Norris να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του 23χρονου οδηγού της McLaren: 

«Το να μπλοκάρεις κάποιον στην πίστα, πρέπει να ανταμείβεται με ποινή. Μπλόκαρε κάποιον, δεν  έχει να κάνει μόνο με το αν του έδωσε αρκετές οδηγίες η ομάδα. Γνωρίζω πως η ομάδα του δέχτηκε πρόστιμο, αλλά έπρεπε να έχει ευθύνη και ο οδηγός, ο οποίος πρέπει να κοιτάει τους καθρέφτες του και να παρατηρεί αν είναι κάποιος εκεί.

Δεν έχεις να κάνεις κάτι άλλο σε ολόκληρο τον cool down γύρο πέρα από το να κοιτάς τους καθρέφτες σου. Και φαίνεται πολλοί δυσκολεύονται να το κάνουν αυτό.

Θα έπρεπε να υπάρχει αυστηρή ποινή για όσους μπλοκάρουν τον άλλον, γιατί το κάνουν πολλοί. Σου χαλάει τον γύρο και τις κατατακτήριες, έθεσε τον Yuki εκτός κατατακτήριων και ήταν 1ος στο Q1.

Δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται κανείς. Έχει συμβεί πολλές φορές αυτή τη σεζόν, το έχω πάθει κι εγώ κάποιες φορές, ειδικά από ορισμένες ομάδες.

Έχει να κάνει όμως και με τον οδηγό που πρέπει να κοιτάει τους καθρέφτες του, δεν έχει να κάνει και τίποτα άλλο από τη στιγμή που πατάει το κουμπί ανάκτησης της ενέργειας. Κάποιοι ζορίζονται να το κάνουν αυτό και για το επίπεδο της F1, είναι μεγάλη έκπληξη να μην μπορείς» δήλωσε καυστικά ο Lando Norris.