Sainz: «Οι αδυναμίες του μονοθεσίου παραμένουν»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ίδιες και απαράλλαχτες είναι οι αδυναμίες της SF-23, σύμφωνα με τον Carlos Sainz, παρά τη νίκη στο Grand Prix της Σιγκαπούρης.

 Carlos Sainz

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση στη Μαρίνα Μπέι, κατακτώντας για δεύτερο σερί τριήμερο την pole position και μετέπειτα τη νίκη.

Η Ferrari όμως, δυσκολεύτηκε να μεταφέρει τον ρυθμό των κατατακτήριων στον ρυθμό του αγώνα, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες σε αυτό το κομμάτι, άσχετα που οι Ιταλοί εκτέλεσαν άψογα τη στρατηγική και πήραν την καρό σημαία.

Παρά την πρώτη νίκη της Scuderia στη σεζόν και τον ενθουσιασμό στο «κόκκινο» στρατόπεδο, ο Ισπανός επέστησε την προσοχή, τονίζοντας πως η SF-23 δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ και παραμένει ένα μονοθέσιο απρόβλεπτο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο 29χρονος οδηγός της Ferrari:

«Ειλικρινά, δεν έχει αλλάξει τίποτα ουσιώδες στο μονοθέσιο από το ξεκίνημα της σεζόν. Παραμένει όχι και τόσο καλό σε κάποια σημεία του, αλλά πολύ καλό σε άλλα και σε συγκεκριμένες πίστες όπως η Μόντσα και η Σιγκαπούρη όπου έχει προσαρμοστεί πολύ καλά. Υπάρχουν όμως και άλλες πίστες, όπως το Ζάντφορτ και το Σίλβερστοουν, όπου ήταν πολύ δύσκολο να το  οδηγήσεις.

Είναι αλήθεια, πως ακόμα και στη Σιγκαπούρη δεν ήμασταν κάτι το ιδιαίτερο με τη φθορά των ελαστικών και τη διάρκεια ζωής τους. Το μονοθέσιο έχει ακόμα αδυναμίες που πρέπει να διευθετήσουμε» τόνισε ο Carlos Sainz.