Δεν μετανιώνουν την επιλογή στρατηγικής στη Mercedes

×

Γιώργος Ανανίδας

Το ίδιο θα έκαναν αν είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν από την αρχή στρατηγική στη Mercedes για το Grand Prix Σιγκαπούρης, παραδέχεται ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff. Ο Αυστριακός δεν έκρυψε την άποψή του μετά το τέλος του αγώνα και τόνισε πως τα «ασημί βέλη» θα έπαιρναν ξανά το ρίσκο με το διπλό πιτ στοπ για μέση γόμα κατά τη διάρκεια του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Lewis Hamilton - Toto Wolff - George Russell

Με την Alpine του Estebna Ocon να μένει με μηχανικό πρόβλημα λίγο πριν την είσοδο των πιτ στον 44ο γύρο, η Mercedes αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτό το «παράθυρο» για να βάλει τα δύο μονοθέσια μέσα για αλλαγή σε μέση γόμα.

Αυτό τους έδωσε αυτόματα καλύτερο ρυθμό ο οποίος θεωρητικά θα ήταν αρκετός, για να πιάσουν τους Carlos Sainz και Lando Norris και να κυνηγήσουν το 1-2. Οι δύο προαναφερθέντες, είχαν εκείνη τη στιγμή φθαρμένη σκληρή γόμα, επομένως ήταν ευάλωτοι.

Χρειάστηκε η οξυδέρκεια και η ευφυία του Ισπανού οδηγού της Ferrari, για να αντιμετωπίσει τόσο ο ίδιος όσο και ο Norris τις W14. Όλα αυτά, πριν ο George Russell φύγει… ευθεία στη στροφή 10, εξαιτίας της ασφυκτικής πίεσης που του ασκούσε ο Lewis Hamilton. Κάπου εκεί, κάθε ελπίδα της Mercedes για κάτι παραπάνω από την 3η θέση, τελείωσε.

Ο Toto Wolff παρόλα αυτά, εξέφρασε την πεποίθηση πως η απόφαση για διπλό πιτ στοπ, ήταν απολύτως σωστή και θα την επαναλάμβανε, ακόμα κι αν μπορούσε να την πάρει πίσω.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Αυστριακός συνιδιοκτήτης της Mercedes:

«Προσπαθήσαμε να νικήσουμε και δεν το κάναμε. Το θέμα είναι όμως, πως μου άρεσε πάρα πολύ η απόφαση του οδηγού και η επιλογή τις στρατηγικής. Είπαμε «Πάμε να το πάρουμε».

«Το χειρότερο σενάριο, ήταν η 2η και η 5η θέση. Το καλύτερο, ήταν η νίκη με 1-2. Το σχέδιό μας αυτό έδειξε.

Πιστεύω πως η στρατηγική μας απόφαση ήταν απολύτως σωστή, θα τερματίζαμε στις θέσεις 2 και 5, ίσως 2 και 4 και θέλαμε να νικήσουμε τον αγώνα.

Επομένως, ρισκάραμε και θα το έκανα ξανά και ξανά αν μπορούσα».