Επιπλήξεις στον Verstappen στη Σιγκαπούρη

×

Ο Max Verstappen τιμωρήθηκε με δύο επιπλήξεις, αλλά... γλίτωσε κάποια ποινή θέσεων στην εκκίνηση ενόψει του grand prix της Formula 1 στη Σιγκαπούρη.

Max Verstappen

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull, ο οποίος έχει νικήσει στους τελευταίους δέκα αγώνες, αλλά κατετάγη 11ος ενόψει του αυριανού γκραν πρι, είχε μπει στο... μικροσκόπιο τριών ερευνών των αγωνοδικών για παρεμπόδιση στη διάρκεια των δοκιμαστικών του Σαββάτου.

Οι αγωνοδίκες επέβαλαν στον Ολλανδό την πρώτη επίπληξή του στη σεζόν, επειδή παρεμπόδισε άσκοπα μονοθέσια που έβγαιναν από τα πιτ, καθώς ο Verstappen περίμενε περίπου 14 δευτερόλεπτα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα «κενό» σε σχέση με τα προπορευόμενα αυτοκίνητα. Η δεύτερη ήταν επειδή παρεμπόδισε τον Ιάπωνα οδηγό της AlphaTauri, Yuki Tsunoda, με τον εκπρόσωπο της -ιδιοκτησίας της Red Bull- ιταλικής ομάδας να επιλέγει να μην δώσει το παρών στην εξέταση του συμβάντος.

Ο Verstappen απαλλάχθηκε εντελώς από την «κατηγορία» της παρεμπόδισης του Logan Sargeant, καθώς ο Αμερικανός οδηγός της Williams είπε στους αγωνοδίκες ότι δεν πιστεύει πως έφταιγε ο Ολλανδός.

Η Red Bull τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ για το συμβάν με τον Tsunoda.