GP Σιγκαπούρης: 1-3 για τη Ferrari με Poleman τον Sainz, στη 2η θέση ο Russell

×

Γιώργος Ανανίδας

Από την pole position θα εκκινήσει ο Carlos Sainz στο Grand Prix της Σιγκαπούρης, αφού ήταν ταχύτερος του George Russell για 72 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Στην 3η θέση ο Charles Leclerc με την έτερη Ferrari, «εφιαλτική» μέρα για τη Red Bull Racing που δεν μπήκε ούτε στο Q3. Τις εντυπώσεις «έκλεψαν» οι Haas, εκκινούν από την πρώτη δεκάδα.

GP Σιγκαπούρης - Κατατακτήριες δοκιμές

Q1

Με την ολοκλήρωση των πρώτων περασμάτων, ο Carlos Sainz ήταν ξανά ο ταχύτερος στην πίστα. Το σημαντικό ήταν όμως, πως οι διαφορές από την 1η μέχρι την 8η θέση, ήταν λιγοστές. Στην επικίνδυνη ζώνη εξ αρχής, βρέθηκε ο Lance Stroll, την ώρα που η Aston Martin του Fernando Alonso φερόταν έτοιμη να μπει στο Q2.

Οι οδηγοί βγήκαν περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης διαδικασίας για έναν τουλάχιστον αποφασιστικό γύρο. Ο Yuki Tsunoda έκανε το... ασύλληπτο να πιάσει κορυφή για λίγο, ενώ τα περάσματα των δύο Haas έριξαν στην ζώνη αποκλεισμού τον Oscar Piastri. Ο Lance Stroll στην προσπάθειά του να πιέσει... υπερβολικά πολύ, διέλυσε την AMR23 στην έξοδο της τελευταίας στροφής.

Lance Stroll

Η σύγκρουση του Καναδού με τον τοίχο, κατέστρεψε τον Αυστραλό οδηγό της McLaren ο οποίος δεν είχε την ευκαιρία να σώσει τον εαυτό του από τον αποκλεισμό. 

Εκτός συνέχειας τέθηκαν με το... απότομο τέλος του Q1 οι: Stroll, Zhou, Sargeant, Piastri και Bottas.

Q2                                                               

Μετά από μία διακοπή 25-30 λεπτών, το δεύτερο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών ξεκίνησε. Στα πρώτα περάσματα, ξεχώρισε πάρα πολύ ο Fernando Alonso που έπιασε κορυφή με την Aston Martin. Ο George Russell ήρθε όμως να στερήσει μετά από λίγα λεπτά την πρωτιά από τον Ισπανό.

Max Verstappen

Τα τελευταία και αποφασιστικά περάσματα του Q2 ξεκίνησαν περίπου 1:30 λεπτό πριν τη λήξη του χρόνου. Επιβεβαιώθηκαν τα σοβαρά θέματα της Red Bull Racing και του Max Verstappen, με τον Ολλανδό να σημειώνει μη ανταγωνιστικό χρόνο, παλεύοντας όλη την ώρα με το πίσω μέρος της RB19.

Απόδειξη της κακής του απόδοσης, ήταν πως τον απέκλεισε από τη συνέχεια ο... Liam Lawson της Alpha Tauri. Ο «εφιάλτης» συνεχίστηκε για τους παγκόσμιους πρωταθλητές οι οποίοι είδαν και τον Sergio Perez να αποτυγχάνει να μπει στην τελική δεκάδα του Q3.

Την 1η θέση της διαδικασίας, κατέκτησε τελικά ο Carlos Sainz ο οποίος νίκησε τον χρόνο του Russell για 3 δέκατα.

Από το Q3 τελικά, αποκλείστηκαν οι Tsunoda, Albon, Perez, Gasly και Verstappen.

Q3

GP Σιγκαπούρης - Κατατακτήριες δοκιμές

Με την Haas να σημειώνει εντυπωσιακές επιδόσεις, όντας στις θέσεις 5 και 6 μετά τα πρώτα περάσματα, οι δύο Ferrari, έδειχναν ικανές για την pole position.

Οι πιο γρήγοροι και οι πιο κρίσιμοι γύροι της ημέρας και του Qualifying, ξεκίνησαν μόλις 1 λεπτό πριν το τέλος, ουσιαστικά στην εκπνοή. Η «μάχη» ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και η pole position φαινόταν πως θα κριθεί στα χιλιοστά

Ο Sainz ανακηρύχθηκε τελικά ο ταχύτερος όλων για δεύτερο σερί αγωνιστικό τριήμερο, σημειώνοντας 1:30.984 και κατέκτησε την pole position, όντας μόλις 72 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον εκπληκτικό George Russell. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes μπήκε ουσιαστικά ανάμεσα από τις δύο Ferrari, αφού ο Charles Leclerc θα εκκινήσει από την 3η θέση τον αγώνα.

GP Σιγκαπούρης - Κατατακτήριες δοκιμές

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών της Σιγκαπούρης:

GP Σιγκαπούρης - Κατατακτήριες δοκιμές