GP Σιγκαπούρης: Πρωτιά για Sainz και στο FP3, φαβορί για την pole η Ferrari

×

Γιώργος Ανανίδας

Το ταχύτερο πέρασμα σημείωσε ο Carlos Sainz και στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών, στη Marina Bay. Χιλιοστά πίσω του βρέθηκε στην τελική κατάταξη ο George Russell και πιο πίσω ο Lando Norris. Προβληματισμός στην Red Bull Racing που αδυνατεί προς το παρόν να λύσει τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Max Verstappen.

 Carlos Sainz

Η τελευταία διαδικασία που είδαμε με ήλιο στη Σιγκαπούρη για αυτό το τριήμερο, το FP3, εκκίνησε με τους οδηγούς να χωρίζονται σε εκείνους που δοκίμαζαν τη μαλακή γόμα ενόψει κατατακτήριων δοκιμών και σε εκείνους που είχαν τη μέση γόμα η οποία θα κυριαρχήσει στο Grand Prix της Κυριακής (17/9).

Αρκετοί πρωταγωνιστές πήγαν σε προσομοίωση αγώνα στο πρώτο 20λεπτο της διαδικασίας και για αυτό είχαν τη μέση γόμα στο μονοθέσιό τους. Ο Verstappen, παρότι αντιμετώπιζε πάλι δυσκολίες με το κιβώτιο ταχυτήτων, ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων με μέση γόμα της Pirelli, μένοντας εκεί για αρκετή ώρα. Ο Sainz ήρθε όμως 9 λεπτά πριν το κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας να κατακτήσει την κορυφή, δείχνοντας ξανά τον ρυθμό της Ferrari.

Ο George Russell που έκανε γύρους με τα μαλακά ελαστικά, κατάφερε πριν το πέρας του μισάωρου, να ανέβει στην 1η θέση, ρίχνοντας κιόλας τον χρόνο κάτω από το 1:33. Την ίδια ώρα, αρκετοί οδηγοί αντιμετώπιζαν δυσκολίες με την πρόσφυση.

Η βροχή που έπεσε νωρίτερα το Σάββατο (16/9) στη Σιγκαπούρη, έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό, αφού το λάστιχο που έμεινε στο οδόστρωμα την Παρασκευή (15/9), εξαφανίστηκε. Η Mercedes συνέχισε να αφήνει τους οδηγούς της να σημειώνουν γύρους με τη μαλακή γόμα, κι έτσι βρέθηκε στο 1-2 της κατάταξης για λίγο.

Ο Lando Norris ξεκίνησε τις δοκιμές με τα ελαστικά των κατατακτήριων δοκιμών, περίπου 17 λεπτά πριν το τέλος και σημείωσε επίδοση καλύτερη από τα «ασημί βέλη». Η Ferrari από την άλλη, επικεντρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του FP3 στην προσομοίωση αγώνα, κάνοντας πολλούς γύρους με τη μέση γόμα. Οι «κόκκινοι» δοκίμασαν τα μαλακά ελαστικά μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο της διαδικασίας, με τον Sainz να ανεβαίνει αμέσως στην κορυφή των χρόνων.

Η SF-23 φάνηκε για ακόμα μία διαδικασία ασυναγώνιστη και το κλίμα στη Scuderia είναι, πως το τέλος του Qualifying θα τους βρει στην pole position. Κοντά ωστόσο στους «κόκκινους» φέρεται να βρίσκεται τόσο η Mercedes, όσο και η McLaren, ενώ κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την οσονούπω παγκόσμια πρωταθλήτρια, Red Bull Racing.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του τρίτου μέρος των ελεύθερων δοκιμών στη Σιγκαπούρη:

GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ - FP3