GP Σιγκαπούρης: 1-2 για τη Ferrari, πίσω τους ο Verstappen στο FP1

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Ενθαρρυντικό 1-2 για τη Ferrari, με τον Charles Leclerc στην κορυφή και τον Max Verstappen στην 3η θέση, κατά τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στη Σιγκαπούρη.

Charles Leclerc

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών ξεκίνησε με τους οδηγούς να κάνουν μερικούς μάλλον διστακτικούς γύρους, λόγω της νέας διάταξης της πίστας. Το σιρκουί διαθέτει πλέον 19 στροφές, αντί για 23 που ίσχυαν μέχρι πέρσι, αφού οι πρώην στροφές 16-19 αντικαταστάθηκαν από μία μεγαλύτερη ευθεία.

Μέσα στα πρώτα 15 λεπτά, οι δύο Ferrari ανέβηκαν στην κορυφή, έως ότου ο Lando Norris να πάρει προς ώρας την πρωτοπορία, με χρόνο 1:34.776. Παρόλα αυτά, οι διαφορές ήταν περιορισμένες.

Οι ομάδες αρχικά δοκίμασαν μόνο τη σκληρή και τη μέση γόμα, μέχρι ο Pierre Gasly να κάνει πρώτος εμφάνιση με τη μαλακά ελαστικά, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισάωρου, ανεβαίνοντας και στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Στα μισά της διαδικασίας η κορυφαία δεκάδα συμπληρώθηκε από τους: Norris, Gasly, Russell, Leclerc, Ocon, Perez, Bottas, Hamilton, Sainz και Verstappen.

27 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μία κίτρινη σημαία στον δεύτερο τομέα της πίστας ανάγκασε τα μονοθέσια να επιβραδύνουν. Ο λόγος; Μία σαύρα είχε εισβάλει στην πίστα!

Με την επικράτηση της μαλακής γόμας, ο Charles Leclerc ανέβηκε προς ώρας στην πρώτη θέση, με τον Max Verstappen να ακολουθεί. Ο Carlos Sainz, όμως, πήρε τη 2η θέση, με διαφορά μόλις 78 χιλιοστών από τον teammate του.

Μία δεύτερη σαύρα εμφανίστηκε στην πίστα, σχεδόν 12 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, με μία κίτρινη σημαία να αναγκάζει τους οδηγούς να μειώσουν για λίγο ταχύτητα.

Μία ακόμη σαύρα εισέβαλε στην πίστα, 3 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, με τους οδηγούς να έχουν μερικούς απολαυστικούς διαλόγους με τους μηχανικούς τους.

Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Leclerc, Sainz, Verstappen, Norris, Hamilton, Russell, Perez, Alonso, Tsunoda, Ocon, Stroll, Gasly, Albon, Bottas, Magnussen, Lawson, Hulkenberg, Zhou, Piastri και Sargeant.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP Σιγκαπούρης