Βραδινό ραντεβού στη Σιγκαπούρη!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο 16ος γύρος της Formula 1 θα διεξαχθεί υπό τα αμέτρητα φώτα των δρόμων της Marina Bay, στη Σιγκαπούρη! Μετά την οριστική αναχώρηση της F1 από τα ευρωπαϊκά εδάφη για φέτος, μία πίστα δρόμου θα φιλοξενήσει τον πρώτο βραδινό αγώνα της σεζόν.

GP Σιγκαπούρης

Οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 62 γύρους σε μία πίστα 4.940 μέτρων, καλύπτοντας συνολική απόσταση μήκους 306,28 χιλιομέτρων. Η πίστα διαθέτει πλέον 19 στροφές, έναντι 23, λόγω αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στη διάταξή της.

GP Σιγκαπούρης

Πέραν από ένα από τα πιο εντυπωσιακά της σεζόν, το Grand Prix της Σιγκαπούρης είναι ίσως και το πιο απαιτητικό. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας, οι οδηγοί μπορούν να χάσουν μέχρι και 3 κιλά, από την εκκίνηση μέχρι το τέλος του αγώνα.

Τα κόκκινα φώτα έσβησαν για πρώτη φορά εκεί το 2008, κι έκτοτε κάθε αγώνας έχει συνοδευτεί από τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο ασφαλείας.

GP Σιγκαπούρης

Ο Sebastian Vettel είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στη Σιγκαπούρη, έχοντας ανέβει 5 φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ μοιράζεται το ρεκόρ για τις περισσότερες pole positions με τον Lewis Hamilton, έχοντας εκκινήσει από την πρώτη θέση 4 φορές.

Ως προς τις βαθμολογίες, ο Max Verstappen πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην επίσημη στέψη του ως τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Πίσω του, η μάχη για την 3η θέση παραμένει «ανοιχτή» μεταξύ Fernando Alonso και Lewis Hamilton, καθώς τους χωρίζουν μόλις 6 βαθμοί. Η πάλη συνεχίζεται και μεταξύ Carlos Sainz, Charles Leclerc και George Russell για την 5η θέση, με 8 βαθμούς να χωρίζουν τον πρώτο από τον τελευταίο.

GP Σιγκαπούρης

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η Red Bull Racing έχει σαφώς το απόλυτο προβάδισμα, με τη Mercedes να ακολουθεί. Μετά το εντός έδρας 3-4 της Ferrari στη Μόντσα, όμως, η ιταλική ομάδα κατάφερε να περάσει μπροστά από την Aston Martin, που υπολείπεται πλέον 11 βαθμών από την 3η θέση. Θα μπορέσει αυτή η μάχη να μείνει ζωντανή ή θα διατηρήσουν την ανοδική τους πορεία οι Ιταλοί;

Η απάντηση θα δοθεί το ερχόμενο τριήμερο, μέσω ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.