Κοντά στην ανανέωση ο Zhou

×

Γιώργος Ανανίδας

Σε απόσταση «αναπνοής» φέρεται να βρίσκεται η ανανέωση μεταξύ Zhou Guanyu και Alfa Romeo. Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για διευθέτηση των ζητημάτων που είχαν προκύψει μεταξύ των δύο πλευρών και για μονοετή ανανέωση.

 Zhou Guanyu

Τις περασμένες εβδομάδες, ο Κινέζος οδηγός παραδέχτηκε πως οι εσωτερικές αλλαγές στην ομάδα που αφορούν την Sauber και την Audi, μπέρδευαν αρκετά την κατάσταση και τις διαπραγματεύσεις. Αυτόματα λοιπόν, οι φήμες σχετικά με το μέλλον του Zhou άρχισαν να «οργιάζουν».

Σύμφωνα με τον Julien Febreau, η κατάσταση έχει πλέον ξεκαθαρίσει για τα καλά, καθώς όπως αποκάλυψε ο Γάλλος δημοσιογράφος του CANAL+, οι διαπραγματεύσεις κυλούν πολύ θετικά για τον 24χρονο οδηγό.

Στην Alfa Romeo, είχαν αρχίσει να φτιάχνουν μία λίστα με οδηγούς της Formula 2 οι οποίοι θα αντικαθιστούσαν τον Zhou σε περίπτωση που δεν τα έβρισκαν μαζί του. Με τις νέες εξελίξεις όμως, φαίνεται πως αυτό δεν θα χρειαστεί.

Το νέο συμβόλαιο του Κινέζου αναμένεται να έχει διάρκεια μόλις ενός έτους, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν αμφιβολίες στην ελβετική ομάδα σχετικά με το δίδυμο οδηγών με το οποίο θέλουν να πορευτούν μελλοντικά.

Προς το παρόν πάντως, ο Zhou Guanyu θα παραμείνει στο grid της F1 εκτός απροόπτου. Να σημειωθεί, πως οι χορηγοί και τα χρήματα που φέρνει ο Κινέζος στην ομάδα, φέρονται να μην έπαιξαν σημαντικό ρόλο, καθώς η Formula 1 έχει γίνει από μόνη της πολύ επικερδής και ακόμα κι οι μικρότερες ομάδες δεν έχουν πια τόσο ανάγκη τους… pay drivers.