Vowles: «Ήταν ο καλύτερος αγώνας του Albon»

×

Γιώργος Ανανίδας

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο αγωνιστικός διευθυντής της Williams, James Vowles για την απόδοση του Alex Albon στη Μόντσα και την 7η θέση που κατέκτησε. Μάλιστα, σύγκρινε αυτή την επίδοση με το αποτέλεσμα του Ταϊλανδού στο Μόντρεαλ, όπου τερμάτισε επίσης 7ος.

 Alex Albon

Μετά την καρό σημαία στην Ιταλία, ο Vowles μίλησε στον οδηγό του στο team radio και του είπε χαρακτηριστικά ότι «το έκανε να φαίνεται εύκολο», ενώ την ίδια ώρα, ο μηχανικός του Albon είπε, πως ήταν ο καλύτερός του αγώνας μέχρι τον επόμενο με τα μπλε χρώματα.

Ο 27χρονος έχει αξιοποιήσει στο έπακρον τις δυνατότητες της FW45 στις ευθείες φέτος και αυτό αποδείχθηκε ακράδαντα στο περίφημο ιταλικό σιρκουί. Ο Albon έμεινε μπροστά από θεωρητικά ταχύτερα μονοθέσια για πολλούς γύρους, κερδίζοντας έτσι επάξια την 7η θέση στη Μόντσα.

Ο James Vowles στάθηκε σε όλη αυτήν την εικόνα και σύγκρινε την ιταλική πίστα με αυτή του Μόντρεαλ, όπου ο οδηγός του πέτυχε το ίδιο αποτέλεσμα.

«Νομίζω πως στο Μόντρεαλ υπάρχει μόνο ένα καλό σημείο για προσπέραση. Και αν τα κάνεις όλα σωστά, μπορείς να σταματήσεις τον επιτιθέμενο. Στη Μόντσα, υπάρχουν τρία ή τέσσερα όπου μπορείς πολύ εύκολα να χάσεις τη θέση σου. Και είδαμε τον Alex να χάνει τη θέση του, αλλά όταν έγινε αυτό, αντεπιτέθηκε απευθείας και προσπέρασε.

Επομένως, έλεγχε απόλυτα τον αγώνα του και το αποτέλεσμα ήταν η 7η θέση. Μπορούσε πολύ εύκολα να χάσει μία θέση και άλλες τρεις μετέπειτα, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Ξαναλέω, αν δούμε πάλι το Μόντρεαλ, ήμασταν τυχεροί εν μέρει, γιατί είχαμε τον Ocon πίσω με την κινούμενη αεροτομή της Alpine. Εδώ, είχαμε τον Norris ο οποίος ήταν μόλις τρία δέκατα πίσω μας πριν τη στροφή 1. Και παρόλα αυτά, ο Alex κατάφερε να τερματίσει μπροστά του» τόνισε ο Βρετανός επικεφαλής, εκθειάζοντας έτσι την απόδοση του οδηγού του.