Norris: «Έχουμε εξελιχθεί, ελαχιστοποιήσαμε τη ζημιά στη Μόντσα»

×

Γιώργος Ανανίδας

Την πεποίθηση πως η McLaren έχει εξελίξει σημαντικά το μονοθέσιό της όσον αφορά τα χαμηλά επίπεδα κάθετης δύναμης, εξέφρασε ο Lando Norris. Η βρετανική ομάδα βίωσε μεγάλες δυσκολίες στο Grand Prix Ιταλίας και έχασε αρκετούς βαθμούς από τους ανταγωνιστές της, την ώρα που κυνηγάει μία υψηλότερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

McLaren

Το βέλγικο Grand Prix εξέθεσε μερικές αδυναμίες της MCL60 πριν τη θερινή διακοπή και ο Norris δεν κατάφερε να αμυνθεί από τους αντιπάλους του, γεγονός που τον οδήγησε στην 7η θέση. Στη Μόντσα πάλι, ο Βρετανός κατετάγη 9ος και τερμάτισε 8ος, καθώς «κόλλησε» πίσω από τη Williams του Alex Albon για πολλούς γύρους.

Παρόλα αυτά, ο οδηγός της McLaren ένιωσε πως το μονοθέσιο ήταν συνολικά πιο ανταγωνιστικό και πως μπορούσε τουλάχιστον αυτή τη φορά να παλέψει με τα υπόλοιπα μονοθέσια.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Lando Norris στον απόηχο του αγώνα στη Μόντσα:

«Πήραμε την 8η θέση και μερικούς βαθμούς. Ίσως να ελπίζαμε και για μερικούς παραπάνω. Κάποια στιγμή, περιμέναμε να μην βρισκόμαστε καν στις βαθμοφόρες θέσεις. Οπότε, είμαι χαρούμενος με τον τερματισμό.

Ελαχιστοποιήσαμε τη ζημιά ουσιαστικά. Ταυτόχρονα, είναι ωραίο να βλέπω την εξέλιξη που έχουμε πετύχει σε πίστες με χαμηλά επίπεδα κάθετης δύναμης. Γνωρίζω πως δεν είχαμε πολλή απόδοση και ότι χρησιμοποιήσαμε δεδομένα που έχουμε συλλέξει από πέρυσι, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητές μας.

Ωστόσο, βελτιώσαμε πολύ κάποια πράγματα, ήταν ένα μονοθέσιο που μπορούσε να τρέξει καλά και αυτό είναι ένα δυνατό βήμα προς τα εμπρός. Και ευτυχώς, υπάρχει μόνο άλλη μία πίστα με χαμηλά επίπεδα κάθετης δύναμης φέτος, το Las Vegas».