Alonso: «Αδιάφορος ο αγώνας και η απόδοσή μας…»

×

Γιώργος Ανανίδας

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Fernando Alonso μετά το Grand Prix Ιταλίας, καθώς χαρακτήρισε «αδιάφορο» το αποτέλεσμά του. Ο Ισπανός τερμάτισε 9ος στη Μόντσα, αποσπώντας μόλις δύο βαθμούς για εκείνον και την ομάδα του.

 Fernando Alonso

Γνωστό ήταν πριν τον αγώνα στην Aston Martin, πως η απόδοσή τους δεν θα ήταν ιδανική και πως η πίστα δεν βοηθάει τα δυνατά στοιχεία της AMR23. Και αυτό φάνηκε έντονα στις κατατακτήριες δοκιμές που ο Alonso κέρδισε την 10η θέση για την εκκίνηση, τη χαμηλότερη που έχει πάρει σε κατατακτήριες φέτος.

Παρότι ο αγώνας ήταν… δραστήριος, ο Ισπανός δεν μπόρεσε να κερδίσει κάτι παραπάνω από την 9η θέση και ολοκλήρωσε έτσι τον χειρότερο τερματισμό του στη χρονιά, μαζί με εκείνον της Ουγγαρίας. Παρόλα αυτά, συνεχίζει το σερί του και είναι ένας από τους ελάχιστους οδηγούς στο grid που έχει σκοράρει βαθμούς σε κάθε αγώνα το 2023.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Fernando Alonso:

«Προφανώς, έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτόν τον αγώνα. Δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί, οπότε ο κύριος σκοπός μας τώρα, είναι να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε στο συγκεκριμένο σιρκουί διαφορετικά στο μέλλον, ειδικά του χρόνου που θα είμαστε ξανά εδώ.

Για τον αγώνα, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Ήμασταν αργοί από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος και ήταν αδυνατόν να παλέψουμε για κάτι παραπάνω από την 9η θέση. Επομένως, παίρνουμε αυτούς τους βαθμούς, αλλά έχουμε πολλά να μάθουμε».

Στην ερώτηση για το αν είναι εκνευριστικό να μην έχεις ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ο 42χρονος οδηγός της Aston Martin, απάντησε:

«Είναι εκνευριστικό, γιατί ήταν ένας πολύ απαιτητικός αγώνας και πνευματικά και σωματικά. Έπρεπε να οδηγήσω ένα μονοθέσιο που είχε ελάχιστη πρόσφυση και ήταν δύσκολο στη συμπεριφορά του. Οπότε για μένα, ήταν ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες της σεζόν.

Είναι το χειρότερό μας αποτέλεσμα, οπότε θα είναι ένας… αδιάφορος αγώνας που κανείς δεν θα τον θυμάται. Εγώ ωστόσο θα τον δουλέψω στο κεφάλι, γιατί ήταν δύσκολος» τόνισε ο πολύπειρος Alonso.