Ο Sainz πίστεψε για μία στιγμή, ότι τον… έχει τον Verstappen

×

Γιώργος Ανανίδας

Σε μία μικρή αποκάλυψη προχώρησε ο Carlos Sainz μετά το Grand Prix Ιταλίας, καθώς είπε σε συνέντευξή του, πως σκεφτόταν για λίγο ότι μπορεί να κρατηθεί στην 1η θέση και να κερδίσει τον αγώνα. Ο Ισπανός αμύνθηκε μανιωδώς από τον Max Verstappen στις αρχές, αλλά τελικά στον 15ο γύρο, έκανε ένα μικρό λάθος με τα φθαρμένα του ελαστικά και παρέδωσε τη θέση.

Sainz - Verstappen

Έχοντας πάρει μία… συναισθηματική pole position το Σάββατο (2/9), μπροστά στους «Τιφόζι», ο Sainz έδωσε μεγάλη μάχη για να τη μετουσιώσει σε μία νίκη μπροστά στους φανατικούς φίλους της Ferrari. Χρησιμοποίησε την υψηλή τελική ταχύτητα της SF-23, ώστε να αμυνθεί πολλές φορές, αλλά το μπλοκάρισμα των τροχών του στη στροφή 1, στον 15ο γύρο, τον ανάγκασε να πέσει 2ος.

Με τον Sergio Perez να έρχεται ταχύτατα από πίσω, ο οδηγός της Scuderia έπρεπε να… βολευτεί με την 3η θέση του βάθρου στη Μόνυσα, όπως και έγινε. Ακόμα και αυτό, το πέτυχε αφού είχε κρατήσει με πολύ κόπο πίσω τον ομόσταυλό του, Charles Leclerc.

Ο Carlos Sainz, παραδέχθηκε παρόλα αυτά, πως για μία στιγμή στο πρώτο μέρος του αγώνα, πίστευε πως μπορούσε να σοκάρει τους πάντες και να πάρει τη  νίκη μπροστά στο ιταλικό κοινό. Μέχρι που κατάλαβε, πως είχε πιέσει τα ελαστικά του πάρα πολύ, στην προσπάθεια να κρατήσει τον Verstappen πίσω.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του οδηγού της Ferrari:

«Ναι, στα μισά το πίστευα πως μπορώ να νικήσω. Ένιωθα πως το είχα υπό έλεγχο, αλλά στους γύρους 10-12 περίπου, άρχισα να αισθάνομαι το πίσω αριστερά ελαστικό να… παραδίδει, πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμενα.

Σε αυτό το σημείο, συνειδητοποίησα πως είχα χρησιμοποιήσει τα ελαστικά πάρα πολύ, πιθανοτατα στην προσπάθειά μου να κρατήσω τον Max πίσω.

Προφανώς όμως, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος τώρα, γιατί η 3η θέση στη Μόντσα, μπροστά από τους Τιφόζι, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να πετύχω».