GP Ιταλίας: Στην κορυφή του FP1 ο Verstappen, 2-4 η Ferrari εντός έδρας

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο θρυλικός “Ναός της Ταχύτητας” υποδέχθηκε τη Formula 1 με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Max Verstappen, ενώ την κορυφαία τριάδα συμπλήρωσαν οι Carlos Sainz και Sergio Perez.

MAX VERSTAPPEN

Οι οδηγοί επέλεξαν όλους τους τύπους ελαστικών, με τους περισσότερους δε να επιλέγουν τη σκληρή γόμα. Οι δύο Red Bull δεν άργησαν να ανέβουν προς ώρας στην κορυφή, με τον Verstappen να σημειώνει χρόνο 1:22.657, ήδη 15 λεπτά μετά την έναρξη της δράσης.

Σε μία πίστα όπου οι οδηγοί έχουν το πόδι κολλημένο στο γκάζι για το 80% (!) της απόστασης, η Ferrari και η Mercedes φάνηκαν να έχουν έντονο πρόβλημα με τις αναπηδήσεις.

Ωστόσο, ήδη από το πρώτο 20λεπτο, η Ferrari έδειξε έναν ανεβασμένο ρυθμό, με τον Charles Leclerc να ανεβαίνει στη 2η θέση και τον Carlos Sainz στην 5η. Εξάλλου, η ιταλική ομάδα χρειάζεται μία καλή επίδοση στο αγωνιστικό τριήμερο της πατρίδας της.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισάωρου, ο Perez πήρε πίσω τη δεύτερη θέση, σημειώνοντας ταχύτερο πέρασμα από τον Μονεγάσκο κατά 12 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στα μισά της διαδικασίας, η κορυφαία δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Perez, Leclerc, Sainz, Alonso, Norris, Hamilton, Piastri, Russell και Albon.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Sainz ήταν εκείνος που ανέβηκε στη 2η θέση, με διαφορά μόλις 46 χιλιοστών από τον Verstappen.

Η κατάταξη, στη συνέχεια, δε διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα. Μόνο o George Russell ανέβηκε στην 5η θέση, ενώ ο Yuki Tsunoda σημείωσε το 9ο ταχύτερο πέρασμα.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Sainz, Perez, Leclerc, Russell, Alonso, Norris, Hamilton, Tsunoda, Albon, Piastri, Sargeant, Lawson, Gasly, Bottas, Hulkenberg, Ocon, Drugovich, Magnussen και Zhou.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

FP1