Alonso: «Θα ξεχωρίσουν στη Μόντσα οι Ferrari και Williams»

×

Γιώργος Ανανίδας

Τις Ferrari και Williams ξεχωρίζει ο Fernando Alonso ως τις δυνατότερες ομάδες πίσω από τη Red Bull Racing, ενόψει του Grand Prix Ιταλίας. Παρότι ο Ισπανός έρχεται από μία 2η θέση στο Grand Prix Ολλανδίας, η χαμηλή κάθετη δύναμη που απαιτεί η Μόντσα στην Ιταλία, δεν αναμένεται να ταιριάξει πολύ στην Aston Martin, άρα οι προσδοκίες του είναι χαμηλές.

 Fernando Alonso

Σύμφωνα με τον έμπειρο οδηγό, τα δεδομένα που έχει συλλέξει η ομάδα του από τον προσομοιωτή, δείχνουν πως τα πράσινα μονοθέσια θα πρέπει να παραδώσουν τη θέση του δεύτερου καλύτερου σε μία εκ των Williams και Ferrari. Πάνω σε αυτό λοιπόν στάθηκε ο 42χρονος οδηγός.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Fernando Alonso λίγο πριν το αγωνιστικό τριήμερο στη Μόντσα:

«Θα είναι γρήγοροι, πιστεύω δύο είναι οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν πολύ εδώ. Η μία είναι η Williams με τις τελικές ταχύτητες που έχει δείξει μέσα στη σεζόν και η άλλη η Ferrari. Όπως και στον Καναδά, αυτές οι μακροσκελείς ευθείες, οι μικρές στροφές, τα σικέιν και όλα αυτά, κάνουν την πίστα πολύ γρήγορη.

Επομένως, αυτές οι δύο ομάδες πιστεύω πως θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς, το πώς θα τις ανταγωνιστούμε. Μπορούν να παλέψουν για ένα βάθρο μεταξύ τους νομίζω» τόνισε ο πολύπειρος Ισπανός.

Υπενθυμίζουμε πως η 2η θέση που κατέκτησε ο Alonso στο Ζάντφορτ, τελείωσε μία «ξηρασία» τεσσάρων αγώνων που είχε μείνει μακριά από την πρώτη τριάδα, ενώ είχε ξεκινήσει τη σεζόν ως ο κύριος ανταγωνιστής της Red Bull Racing.