Στις ίδιες αμοιβές με τον Verstappen πλέον ο Hamilton

×

Γιώργος Ανανίδας

Έναν… παχυλό μισθό εξασφάλισε ο Lewis Hamilton στη Mercedes, υπογράφοντας την επέκταση του συμβολαίου του για δύο χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής θα αμείβεται με 50 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο από τα «ασημί βέλη», χάρη στη νέα συμφωνία.

 Lewis Hamilton

Μετά από μήνες γεμάτους φήμες και δημοσιεύματα, ο Βρετανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 έπαυσε όλες τις «φωνές».  Ο Lewis Hamilton θα είναι επίσημα μέχρι το τέλος του 2025 οδηγός της Mercedes, έχοντας δώσει τα χέρια με τους διοικούντες της ομάδας, έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις και νέους όρους στο συμβόλαιό του.

Ο 38χρονος είναι ίσως ο μεγαλύτερος και πιο… λαμπερός αστέρας της Formula 1 και αυτό αποτελεί από μόνο του ένα στοιχείο που η γερμανική ομάδα πρέπει να πληρώνει αδρά για να έχει. Ο μέχρι πρότινος μισθός του Βρετανού, υπολογιζόταν περίπου στις 27,6 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με την «Telegraph», το νέο συμβόλαιο του Hamilton αγγίζει τις 50 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο μισθολογικά, ένα ποσό που ισοφαρίζει ή ίσως και ξεπερνάει τις αμοιβές του Max Verstappen στη Red Bull Racing. Ο Ολλανδός έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός της F1 με την τελευταία του ανανέωση, όμως τώρα έχει και… διπλανό σε αυτή την λίστα.

Με απλά μαθηματικά, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής θα έχει κερδίσει μέχρι το 2025 πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες μόνο από το νέο του συμβόλαιο με τη Mercedes.