Η Formula 1 επιστρέφει στον Ναό της Ταχύτητας!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Ο 15ος γύρος της Formula 1 και ο τελευταίος επί ευρωπαϊκού εδάφους θα διεξαχθεί στον θρυλικό “Ναό της Ταχύτητας”, τη Μόντσα! Η Ιταλία θα φιλοξενούσε όχι έναν, αλλά δύο αγώνες φέτος, όμως το προγραμματισμένο αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα της Ίμολα ακυρώθηκε, λόγω των καταστροφών που υπέστη η ευρύτερη περιοχή εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων.

Charles Leclerc

Οι οδηγοί θα κληθούν να καλύψουν 53 γύρους στον αγώνα της Κυριακής κι απόσταση 306,72 χιλιομέτρων, σε μία πίστα μήκους 5.793 μέτρων, την ώρα που οι οδηγοί έχουν το πόδι κολλημένο στο γκάζι για το 80% της απόστασης. Αποτελείται, επίσης, από 11 στροφές και δύο ζώνες DRS.

Fernando Alonso

Η ιστορική Μόντσα έχει ήδη φιλοξενήσει 72 ιταλικά Grands Prix -περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη πίστα στην ιστορία του αθλήματος- κι ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμη στη συλλογή της.

Lewis Hamilton

Δικαίως, η Ferrari είναι η ομάδα με τις περισσότερες pole positions στο συγκεκριμένο σιρκουί, κατέχοντας 22, ενώ ο Lewis Hamilton είναι ο οδηγός με το αντίστοιχο ρεκόρ, έχοντας εκκινήσει 7 φορές από την πρώτη θέση.

Τα εμβληματικά κόκκινα μονοθέσια έχουν περάσει πρώτα τη γραμμή του τερματισμού περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα, έχοντας 19 νίκες εντός έδρας. Οι Lewis Hamilton και Michael Schumacher μοιράζονται το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες στη Μόντσα, έχοντας ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου 5 φορές έκαστος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ferrari έχει ανέβει στο βάθρο της πατρίδας της 70 φορές!

Frederic Vasseur

Με 8 αγώνες να απομένουν, ο Verstappen εξακολουθεί να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Πίσω του, ο έτερος οδηγός της Red Bull Racing, Sergio Perez, απέχει 138 βαθμούς από τον πρωτοπόρο, την ώρα που ο Fernando Alonso κατάφερε να πάρει “ανάσα” 12 βαθμών από τον Lewis Hamilton για την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, η μάχη μαίνεται μεταξύ Carlos Sainz, Charles Leclerc και George Russell για την 5η θέση, με τον Ισπανό να υπερτερεί κατά 3 βαθμούς έναντι των ισόβαθμων Leclerc και Russell.

Max Verstappen

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η Red Bull Racing έχει ξανά double score, με την Mercedes πίσω της να απέχει 40 βαθμούς από την 3η Aston Martin. Η Ferrari δειλά-δειλά πλησιάζει τη βρετανική ομάδα, με μόλις 14 βαθμούς να τις χωρίζουν. Θα μπορέσουν οι Ιταλοί να φανούν ανώτεροι της αναβαθμισμένης AMR23;

George Russell

Η απάντηση θα δοθεί το ερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο, μέσω ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.

Carlos Sainz