Sainz: «Ήμασταν το… 6ο ταχύτερο μονοθέσιο στο Ζάντφορτ»

×

Γιώργος Ανανίδας

Σαν «άθλο» παρουσίασε την 5η θέση του στο Grand Prix Ολλανδίας ο Carlos Sainz, τονίζοντας πως ο ρυθμός της SF-23 ήταν ανύπαρκτος. Ταυτόχρονα, δεν έκρυψε το γεγονός πως η Ferrari είχε μόλις το… 6ο καλύτερο μονοθέσιο αυτό το τριήμερο.

 Carlos Sainz

Σε έναν αγώνα με μεικτές συνθήκες, ο οδηγός της Scuderia παραδέχθηκε πως το μονοθέσιό του ούτε που… πλησίαζε τον ρυθμό των υπολοίπων, ενώ έδωσε τα εύσημα στην ομάδα του που εκτέλεσε από άποψη στρατηγικής, ένα σχεδόν… τέλειο πλάνο.

Αυτό βοήθησε τον Ισπανό να τερματίσει 5ος, κρατώντας την ίδια ώρα πίσω του τη Mercedes του Lewis Hamilton και τη McLaren του Lando Norris μέχρι την καρό σημαία.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Carlos Sainz, μετά τον αγώνα στο Ζάντφορτ:

«Αφού είδα την Alpine, θα έλεγα πως ήμασταν το έκτο ταχύτερο μονοθέσιο αυτό το τριήμερο. Το ξέρω πως σε κάποια φάση έμοιαζε πως μπορούμε να παλέψουμε και για το βάθρο, αλλά η πραγματικότητα είναι πως αν δεις τον ρυθμό μας, όταν ο αγώνας σταθεροποιήθηκε, ήμασταν στο πουθενά.

Καταφέραμε όμως να εκτελέσουμε ένα πολύ καλό πλάνο αγώνα, παλεύαμε καθ’ όλη τη διάρκειά του με μονοθέσια που δεν τα φτάναμε κανονικά, που αγωνίζονταν σε άλλον αγώνα, που ήταν πολύ ταχύτερα.

Επομένως, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που πήραμε την 5η θέση. Προφανώς, δεν χαίρομαι με το συναίσθημα που μου έδινε το μονοθέσιο και με το πόσο ζορίστηκα εκεί έξω σήμερα.

Πρέπει να ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες, σίγουρα» δήλωσε ο οδηγός της Scuderia Ferrari.