Ocon: «Τα βρόχινα δεν είναι ποτέ το σωστό ελαστικό»

×

Γιώργος Ανανίδας

Φανερά εκνευρισμένος ήταν ο Esteban Ocon με την ομάδα του μετά το Grand Prix Ολλανδίας, καθώς στην Alpine αποφάσισαν να βάλουν στο μονοθέσιο του Γάλλου βρόχινα και όχι ενδιάμεσα ελαστικά, όταν η βροχή επέστρεψε προς το τέλος του αγώνα.

Esteban Ocon

Ο Ocon τόνισε μετά το… επεισοδιακό Ζάντφορτ, πως η βρόχινη γόμα της Pirelli «δεν ήταν το σωστό ελαστικό εκείνη τη στιγμή» και πως ακόμα κι αν οι συνθήκες ήταν για βρόχινα ελαστικά, τότε μάλλον ο αγώνας πήγαινε για κόκκινη σημαία, όπως κι έγινε.

Ο Γάλλος οδηγός κατάφερε τελικά παρά τις αντιξοότητες να πάρει έναν βαθμό, τερματίζοντας 10ος, την ώρα που ο Pierre Gasly χάριζε στην ομάδα του Ένστοουν ένα βάθρο, τερματίζοντας στην 3η θέση. Ο Ocon παρόλα αυτά, δήλωσε πεπεισμένος πως μπορούσε να τα έχει πάει πολύ καλύτερα.

Ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός οδηγός ο οποίος «φόρεσε» βρόχινα αντί για ενδιάμεσα την ώρα του αγώνα και μερικές στροφές μετά το συγκεκριμένο πιτ στοπ, είπε στην ομάδα του: «Αυτή είναι χειρότερη απόφαση παιδιά. Γ****ο!».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Esteban Ocon για ό,τι του συνέβη στο Ζάντφορτ:

«Δυστυχώς, χάσαμε τζάμπα βαθμούς εκεί στο τέλος. Δεν χάρηκα καθόλου με την απόφαση για βρόχινα. Συν ότι μπήκαμε έναν γύρο αργότερα από ό,τι έπρεπε.

Τα λάστιχα δεν ήταν έτοιμα στο γκαράζ, όταν έπρεπε να μπω. Οπότε έπρεπε να μείνω έξω με τα σλικ, ενώ έβρεχε κι έτσι έχασα πέντε θέσεις και πήγα από 6ος, 11ος.

Τα βρόχινα δεν ήταν τα σωστά ελαστικά ούτε στο τέλος. Το έκανε η Red Bull που μπορεί να ανοίξει την απόσταση μπροστά, εμείς δεν μπορούμε όμως. Επίσης, εάν πρέπει να βάλεις βρόχινα, είναι κόκκινη σημαία. Όπως και συνέβη.

Επομένως, δεν υπάρχει κανένα σημείο, ποτέ, στο οποίο τα βρόχινα είναι το καλύτερο ελαστικό, γιατί είναι το πιο αργό. Και ακόμα και εάν οι συνθήκες απαιτούν βρόχινα, τότε οι συνθήκες είναι ακατάλληλες για να οδηγείς μονοθέσιο της Formula 1» δήλωσε καυστικά ο σαστισμένος οδηγός της Alpine.