GP Ολλανδίας: Ταχύτερος όλων ο Max Verstappen στο FP3

×

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Η Formula 1 βρίσκεται μία ανάσα από την πλήρη επιστροφή της στην αγωνιστική δράση, καθώς, έπειτα από ένα επεισοδιακό FP3, ολοκληρώθηκαν οι Δοκιμές. Ο Max Verstappen ήταν για ακόμη μία φορά ο ταχύτερος οδηγός, ενώ ο νικητής του FP2, Lando Norris, παρ’ότι πραγματοποιήσε κάποιες αξιοσημείωτες προσπάθειες, ολοκλήρωσε στην 10η θέση. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι George Russell και Sergio Perez.

Max Verstappen

Στην βροχερή Ολλανδία – και την κατ’επέκταση βρεγμένη πίστα του Zandvoort – οι οδηγοί συνάντησαν δυσκολίες στο να κρατήσουν τα μονοθέσιά τους εντός πίστας, με αποτέλεσμα να έχουμε πολυάριθμες εξόδους από την πλειονότητα των πιλότων. Μάλιστα, δύο εξ αυτών, εκείνες του Kevin Magnussen και του Zhou Guanyou οδήγησαν και σε Κόκκινη σημαία, αφού τα μονοθέσια έπρεπε να απομακρυνθούν με την αρωγή του γερανού. Τέλος, ο αντικαταστάτης του τραυματία, Daniel Ricciardo, o Νεοζηλανδός, Liam Lawson προκάλεσε και μία τρίτη Κόκκινη σημαία λίγα λεπτά πριν το τέλος, όταν το μονοθέσιό του παρουσίασε μηχανική βλάβη. Ωστόσο, το ζήτημα λύθηκε στην στιγμή και ο 3ος Δοκιμαστικός γύρος ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ακολουθούν στις 16.00 ώρα Ελλάδος οι Κατατακτήριες, με τους οδηγούς να επιθυμούν να εξασφαλίσουν μία ιδανική θέση στο grid, αφού η πίστα δεν ενδεικνύται για εύκολες προσπεράσεις. Οι κατατακτήριες θα προβληθούν ζωντανά από τον ΑΝΤ1+, ενώ ο αγώνας της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 ώρα Ελλάδος σε απευθείας μετάδοση του ANT1 και του ΑΝΤ1+.