GP Ολλανδίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1 της πατρίδας του, πίσω του Alonso και Hamilton

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Ταχύτερος όλων ο Max Verstappen στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών μετά τη λήξη του καλοκαιρινού διαλείμματος. Την κορυφαία τριάδα στο Ζάντφορτ συμπλήρωσαν οι Fernando Alonso και Lewis Hamilton, που έχουν τη δική τους μάχη για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Max Verstappen

Σχετικά ομαλά κύλησε η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών σε ολλανδικό έδαφος, με τους οδηγούς να δοκιμάζουν κυρίως τη σκληρή και τη μέση γόμα, για μερικά πρώτα δείγματα ενόψει του αγώνα της Κυριακής.

Το πρώτο μισάωρο τα ταχύτερα περάσματα εναλλάχθηκαν αρχικά μεταξύ Max Verstappen και Lewis Hamilton, με τον Ολλανδό να ανεβαίνει προς ώρας στην κορυφή, με χρόνο 1:13.191.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισάωρο, ο Logan Sargeant ήταν ο πρώτος οδηγός που χρησιμοποίησε ένα σετ μαλακής γόμας, παίρνοντας για λίγα λεπτά την πρωτοπορία.

Στο τέλος του πρώτου τριαντάλεπτου, η κορυφαία δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Sargeant, Verstappen, Hamilton, Russell, Bottas, Perez, Ricciardo, Gasly, Albon και Ocon.

Το δεύτερο μισάωρο, όμως, περισσότεροι οδηγοί επέλεξαν τη μαλακή γόμα, με τον Sergio Perez να παίρνει πρώτος το ταχύτερο πέρασμα, με χρόνο 1:12.323.

Η δράση αναγκάστηκε να διακοπεί προσωρινά 18 λεπτά πριν το τέλος, λόγω μίας σύγκρουσης του Nico Hulkenberg με τις μπαριέρες στη στροφή 13. Το «πράσινο φως» δόθηκε 10 λεπτά πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Max Verstappen ανέβηκε αμέσως στην κορυφή, με χρόνο 1:11.852. Το δεύτερο ταχύτερο πέρασμα έκανε ο Fernando Alonso, ενώ ο Lewis Hamilton ανέβηκε στην τρίτη θέση.

Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Alonso, Hamilton, Perez, Albon, Norris, Sargeant, Piastri, Tsunoda, Ocon, Russell, Gasly, Ricciardo, Magnussen, Bottas, Leclerc, Zhou, Hulkenberg και Shwartzman. Ο Lance Stroll δε έκανε κάποιο χρονομετρημένο πέρασμα.