Τέλος οι καλοκαιρινές διακοπές – Η δράση επιστρέφει στην Ολλανδία!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η καλοκαιρινή ανάπαυλα φτάνει στο τέλος της με την έναρξη του αγωνιστικού τριήμερου στην πίστα του Ζάντφορτ στην Ολλανδία. Με το μήκος της πίστας να φτάνει τα 4.259 μέτρα, οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 72 γύρους στον αγώνα της Κυριακής. Το σιρκουί αποτελείται, επίσης, από 14 στροφές και δύο ζώνες DRS.

GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Το ερχόμενο τριήμερο θα διεξαχθεί το 33ο ολλανδικό Grand Prix, με το Ζάντοφορτ να έχει την αποκλειστικότητα σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις.

GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Η Lotus είναι η ομάδα με τις περισσότερες pole positions στην πίστα αυτή, κατέχοντας συνολικά 8, ενώ η Ferrari χρειάζεται μία μόλις εκκίνηση από την πρώτη θέση για να ισοφαρίσει τη βρετανική ομάδα. Ο Rene Arnoux είναι ο οδηγός με τις περισσότερες pole positions στην ιστορία του ολλανδικού Grand Prix, έχοντας 3. Ο Max Verstappen έχει ήδη 2 στο Ζάντφορτ και κυνηγά την 30η συνολικά στην καριέρα του.

GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Ως προς τις νίκες, η Ferrari έχει κερδίσει 8 φορές –περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα– μεταξύ του 1952 και του 1983. Ο θρυλικός Jim Clark είναι ο οδηγός που κατέχει το αντίστοιχο ρεκόρ, έχοντας ανέβει 4 φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Μία νίκη για τον Max Verstappen αυτήν την Κυριακή σημαίνει ότι θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Sebastian Vettel για τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες στη Formula 1. Το 2013, ο Γερμανός είχε κερδίσει 9 σερί αγώνες. Συμπτωματικά, εάν πράγματι ο Verstappen πάρει τη νίκη, θα το καταφέρει ακριβώς 10 χρόνια μετά την έναρξη εκείνων των σερί του Γερμανού πρωταθλητή.

GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Ως προς τις βαθμολογίες, ο Verstappen είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρωτάθλημα οδηγών, με τον teammate του, Sergio Perez να βρίσκεται 125 βαθμούς πίσω του. Η μάχη, όμως, για την 3η θέση έχει τη μεγαλύτερη αγωνία, καθώς μόλις ένας βαθμός χωρίζει τους Fernando Alonso και Lewis Hamilton. Πιο πίσω, Charles Leclerc και George Russell μοιράζονται την 5η θέση, με 99 βαθμούς έκαστος, την ώρα που ο Carlos Sainz υπολείπεται μόλις 7 βαθμών.

GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η Red Bull Racing είναι πρωτοπόρος, με τη Mercedes να ακολουθεί, ενώ Aston Martin και Ferrari έχουν τη δική τους μάχη για την 3η θέση, με μόλις 5 βαθμούς να χωρίζουν την ιταλική ομάδα από τη βρετανική. Θα μπορέσει η αναβαθμισμένη McLaren να εμπλακεί στη μάχη, παρόλο που απέχει 93 βαθμούς από την κορυφαία τριάδα;

GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Πηγή: https://f1tracktalk.com/