Με μεγάλες αναβαθμίσεις στην Ολλανδία η Aston Martin

×

Γιώργος Ανανίδας

Αποφασισμένοι να κυνηγήσουν τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, είναι στο εργοστάσιο του Σίλβερστον. Η Aston Martin φέρνει σημαντικές αναβαθμίσεις στο Grand Prix Ολλανδίας οι οποίες ελπίζει να επαναφέρουν τα αποτελέσματα των πρώτων οκτώ αγώνων, όπου είχε πετύχει έξι βάθρα.

 Aston Martin

Νέο πάτωμα και βελτιώσεις στην αεροδυναμική της AMR23 θα δούμε στο Ζάντβοορτ. Το πάτωμα ενός μονοθεσίου, βάσει των υπάρχοντων κανονισμών, είναι μία από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις στην οποία μπορεί να προχωρήσει μία ομάδα.

Η ομάδα του Σίλβερστον βλέπει να έχει πτωτική πορεία από την Αυστρία και μετά. Πιο συγκεκριμένα, το καλύτερο αποτέλεσμα της Aston Martin όλο τον Ιούλιο, ήταν η 5η θέση στο Red Bull Ring.

Η βρετανική ομάδα το έχει βάλει αυτοσκοπό να ανακηρυχθεί η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στο grid το 2023 και για αυτό δεν εγκαταλείπει το όνειρο της 2ης θέσης στους κατασκευαστές.

 

Αυτή τη στιγμή, η Aston Martin βρίσκεται στην 3η θέση με 196 βαθμούς, έχοντας μπροστά της τη Mercedes με σημαντική διαφορά. Τα «ασημί βέλη» έχουν συλλέξει με τη σταθερότητά τους 247 βαθμούς. Ταυτόχρονα, η Ferrari δεν βρίσκεται πολύ πίσω από τους Βρετανούς, καθώς είναι στους 191.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Lawrence Stroll σκοπεύει να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις άμεσα και το αποδεικνύει εμπράκτως.