Ο Robert Shwartzman θα συμμετάσχει στο FP1 του Ζάντφορτ

×

Ο Robert Shwartzman, που εκτελεί χρέη αναπληρωτή οδηγού στη Ferrari, θα μπει στο μονοθέσιο του Carlos Sainz κατά την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Ζάντφορτ. Ο Ρωσοϊσραηλινός οδηγός είναι μέλος της Ακαδημίας της Ferrari από το 2017, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει ορισθεί ως τρίτος οδηγός της ιταλικής ομάδας.

Robert Shwartzman

Ο αρχηγός της ομάδας, Fred Vasseur, μιλώντας για τη συμμετοχή του Shwartzman στις ελεύθερες δοκιμές, είπε: «Ο Robert θα τρέξει στο Ζάντοφρτ με το μονοθέσιο του Carlos και θα τρέξει μία ακόμη φορά, μάλλον στο Άμπου Ντάμπι με το μονοθέσιο του Charles.»

Εξάλλου, οι 10 ομάδες της Formula 1 οφείλουν να ακολουθήσουν τον κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο δίνουν την ευκαιρία σε έναν νέο οδηγό να συμμετέχει σε δύο τουλάχιστον πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών.

Ωστόσο, ο Γάλλος υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή είναι δύσκολο να παρθεί. «Ξέρω ότι δεν είναι εύκολη η κατάσταση για τον Carlos. Δεν είναι εύκολη απόφαση. Γιατί σίγουρα δεν μπορούσε να γίνει στη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, το Λας Βέγκας,» εξήγησε. «Επίσης, έχουμε τριήμερα με αγώνα sprint, στο Ώστιν, το Κατάρ, όπου ούτε εκεί μπορούσε να γίνει.»