Προτεραιότητα το μακροπρόθεσμο μέλλον για τη Williams

×

Γιώργος Ανανίδας

Η επένδυση στο μέλλον της ομάδας προέχει της άμεσης βελτίωσης απόδοσης του μονοθεσίου, σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας, James Vowles.

 Williams

Ένα μεγάλο πρότζεκτ ανέλαβε ο Βρετανός τεχνικός το 2023, καθώς ανέλαβε το ολικό rebuild της θρυλικής ομάδας του Frank Williams. Ο Vowles έχει πείσει τους ιδιοκτήτες της ομάδας του Γκρόουβ, πως αυτό θα πάρει αρκετά χρόνια.

Για αυτόν τον λόγο, ο πρώην διευθυντής στρατηγικής της Mercedes τόνισε σε δηλώσεις του, πως δεν θα έκανε τίποτα που θα έβλαπτε την μακροπρόθεσμη εξέλιξη της ομάδας, απλά για να βρει απόδοση μέσα στο 2023.

 Williams

«Δεν ενδιαφέρομαι για το φετινό. Ούτε για του χρόνου. Με ενδιαφέρει να θέσω γερές βάσεις και συστήματα για το 2025, το 2026 και πέρα. Ο λόγος που μπήκα στη διαδικασία να το εξηγήσω αυτό σε όλο τον οργανισμό και να το πω δημόσια, είναι επειδή έτσι είναι η Formula 1. Πρέπει να αξιοποιείς την κάθε στιγμή, για να βελτιώνεσαι.

Αλλά, εάν θυσιάζεις έστω και ένα μικρό κομμάτι που αφορά το μέλλον σου για το παρόν, τότε κάνεις λάθος. Αυτό που κάνει καλά η ομάδα εδώ, πολλά χρόνια τώρα, είναι να επικεντρώνεται στο τώρα. Και το τώρα σου προσφέρει καλά πράγματα για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πριν βρεθείς πάλι στον πάτο.

Με το μονοθέσιο που έχουμε, θα κάνω το καλύτερό μου εγώ και η ομάδα, ώστε σε όλα τα αγωνιστικά τριήμερα να πάρουμε το μέγιστο των βαθμών που μπορούμε. Αυτό δεν αναιρείται.

Αυτό στο οποίο είμαι απόλυτος όμως, είναι πως εάν μου έδινες την επιλογή να κερδίσω μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου με αυτό το μονοθέσιο ή να επενδύσω στο μέλλον, η επιλογή μου θα ήταν πολύ ξεκάθαρη» δήλωσε ευθέως ο James Vowles.