Zak Brown: «Μας έδωσαν κίνητρο τα άσχημα σχόλια του Norris»

×

Γιώργος Ανανίδας

Σαν κίνητρο λειτούργησε για τη McLaren η κριτική που άσκησε ο Lando Norris για το μονοθέσιο στις αρχές της σεζόν, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας, Zak Brown.

 Lando Norris

Σε μεγάλες αλλαγές προχώρησε η ομάδα του Γουόκινγκ τον περασμένο Μάρτιο, καθώς με μπροστάρη τον επικεφαλής, Andrea Stella, ξεκίνησε μία ολική αναδιάρθρωση στο ευρύτερο μέρος του τεχνικού τμήματος. Ο λόγος ήταν πως οι στόχοι που είχαν τεθεί για το 2023, ήταν χαμένοι πριν καν ξεκινήσει η σεζόν.

Οι πρώτοι «καρποί» αυτών των αλλαγών, εμφανίστηκαν στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, πριν τη θερινή διακοπή της Formula 1. Οι αναβαθμίσεις της MCL60 βοήθησαν τον Lando Norris να πετύχει δύο βάθρα, ενώ ο πρωτάρης Oscar Piastri τερμάτισε 2ος στον αγώνα Sprint του Βελγίου.

Ο Βρετανός οδηγός της McLaren ήταν ευθύς και ειλικρινής σχετικά με την έλλειψη απόδοσης της MCL60 προηγουμένως. Μάλιστα, είχε κάνει εμφανή και στον Πάνο Σεϊτανίδη στο Μπαχρέιν την απογοήτευσή του για το πόσο πίσω βρισκόταν το μονοθέσιό του συγκριτικά με τα υπόλοιπα.

Πριν τις αναβαθμίσεις της Αυστρίας, ο Norris είχε βρει το σθένος να χαρακτηρίσει το μονοθέσιο «άθλιο», μιλώντας για τις στροφές χαμηλής ταχύτητας. Ο Brown ρωτήθηκε λοιπόν για αυτά τα σχόλια του οδηγού του και για το αν αποθάρρυναν την ομάδα του Γουόκινγκ από το να βελτιωθεί.

«Χαιρόμαστε και γκρινιάζουμε μαζί. Επομένως, όταν κάνει κάποιο σχόλιο, αυτό μας δίνει κίνητρο.

Δεν πέφτουμε, δε χάνουμε το ηθικό μας, παλεύουμε. Δείτε πόσο κακό ξεκίνημα είχαμε στη σεζόν, αυτό κι αν ήταν δύσκολο.

Παράλληλα, όμως, ξέραμε ότι σημειώναμε πρόοδο στην αεροδυναμική σήραγγα, οπότε περνούσαμε δύσκολα, αλλά ξέραμε πως έρχονταν καλύτερες μέρες.

Και η ομάδα διαχειρίστηκε τα πάντα εξαιρετικά και έχει πάντα κίνητρο» δήλωσε ο CEO της McLaren.