Felipe Massa: Προχωρά σε δικαστική μάχη για τον τίτλο του 2008

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, ο Felipe Massa έκανε γνωστή την πρόθεσή του να ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης σχετικά με τα αποτελέσματα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2008, όταν ο Βραζιλιάνος έχασε την πρώτη θέση από τον Lewis Hamilton και τη McLaren για έναν μόλις βαθμό.

Felipe Massa

Σύμφωνα με τον ίδιο, η FIA είχε ήδη αρκετές πληροφορίες για το περίφημο “crashgate”, μετά το Grand Prix της Σιγκαπούρης εκείνης της χρονιάς, ώστε να λάβει εγκαίρως τις απαραίτητες αποφάσεις πριν οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Nelson Piquet Jr παραδέχθηκε ότι συγκρούστηκε σκόπιμα με τις μπαριέρες, ώστε να βοηθήσει τον teammate του στη Renault, Fernando Alonso, να κερδίσει τον αγώνα, ενώ ο Ισπανός επέμεινε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στο σχέδιο της ομάδας.

Το αμφιλεγόμενο αυτό συμβάν, όμως, εξετάστηκε επίσημα έναν χρόνο αργότερα, όταν ήταν ήδη αργά να ανατραπεί το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την επιστολή που κατέθεσαν οι νομικοί εκπρόσωποι του Massa, υποστηρίζεται ότι ο Βραζιλιάνος είναι «θύμα μίας συνομωσίας», ενώ στην προσπάθειά τους να «αποφύγουν ένα σκάνδαλο», η FIA και η FOM κόστισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον ίδιο από τα χρηματικά μπόνους που θα λάμβανε εάν είχε κερδίσει το πρωτάθλημα.
Η επιστολή που κατέθεσε στη Formula 1 και την FIA αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο κος Massa είναι ο νόμιμος πρωταθλητής του 2008 και η F1 και η FIA εσκεμμένα αγνόησαν την παρατυπία που του έκλεψε εκείνον τον τίτλο. Ο κος Massa δεν είναι σε θέση να ποσοτικοποιήσει πλήρως τις απώλειές του σε αυτό το στάδιο, αλλά εκτιμά πως είναι πιθανό να υπερβαίνουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό δεν καλύπτει το σοβαρό ηθικό πλήγμα, αλλά και το πλήγμα στη φήμη του κου Massa.»

Τονίζεται, επίσης, ότι σε περίπτωση που δεν αναληφθεί σημαντική δράση εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, δίνεται εντολή να κινηθούν επίσημα οι νομικές διαδικασίες.