Leclerc: Έχω τεράστια αγάπη για τη Ferrari, δεν είναι προτεραιότητα το νέο συμβόλαιο

×

Κώστας Λεώνης

Πολύς λόγος έχει γίνει στη διάρκεια του καλοκαιριού σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας του Charles Leclerc με τη Ferrari. Ο Μονεγάσκος δεσμεύεται μέχρι το τέλος του 2024 με το υπάρχον του συμβόλαιο και πρόσφατα υπήρχαν δημοσιεύματα που τον συνέδεσαν τόσο με την Mercedes όσο και με την Aston Martin.

Charles Leclerc

Μιλώντας όμως στον Ιταλό συνάδερφο Roberto Chinchero ο Leclerc τόνισε ότι, όπως όλοι οι επαγγελματίες, έτσι και αυτός εξέτασε τις επιλογές του για το επόμενό του συμβόλαιο όμως στην καρδιά του υπάρχει το να φέρει το τίτλο στον Maranello παραμένει ο βασικός πόθος:

“Νομίζω ότι κάθε οδηγός θα εξέταζε τις επιλογές του όταν θα είχε την ευκαιρία. Αλλά έχω τεράστια αγάπη στην Ferrari και είναι ο βασικός μου στόχος και όνειρο να γίνω πρωταθλητής με την Ferrari. Για αυτό, αν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να συμβεί, δε θα έχω καμία αμφιβολία να πίεζα για να μείνω εδώ”.

Αν και ο Leclerc δε θα ήταν σε θέση να μιλήσει για ένα νέο συμβόλαιο, ακόμη και αν αυτό είχε ήδη υπογραφεί, είναι χαρακτηριστικό για το πόσο ανοιχτά μιλά για την προτίμηση του.

“Είναι ξεκάθαρο, νομίζω για όλους μέσα στην ομάδα, ότι δεν είμαστε χαρούμενοι με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, γιατί θέλουμε να κερδίζουμε. Αλλά αγαπώ την Ferrari. Την αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Όμως δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο (σχετικά με το νέο μου συμβόλαιο) γιατί δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση, εκτός από κάποια πειράγματα από εκεί και από εδώ”.

Προφανώς, κανείς επαγγελματίας όταν διαπραγματεύεται συμβόλαιο δε θα ήταν τόσο πρόθυμος να δείξει ανοιχτά για τα θέλω του γιατί θα τον έφερναν σε πιο αδύναμη θέση. Το ότι ο Leclerc το κάνει υπονοεί ότι μάλλον, τουλάχιστον στα βασικά, έχει ήδη συμφωνήσει.

“Πιστεύω ότι δεν είναι αυτή την στιγμή θέμα με προτεραιότητα, ούτε για εμένα, ούτε για την ομάδα. Επικεντρωνόμαστε σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό τώρα, να γίνουμε ανταγωνιστικοί και πάλι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μετά θα δούμε. Αλλά και πάλι, αγαπώ την Ferrari και την αισθάνομαι σαν το σπίτι μου”.

Όσο για το ποιος είναι πλέον ο στόχος για τη φετινή χρονιά ο Leclerc είναι αφοπλιστικά ειλικρινής, αφήνοντας την επιστροφή στην κορυφή σα φιλοδοξία για την επόμενη σεζόν:

“Ένας ρεαλιστικός στόχος, τουλάχιστον αυτός που θα πρέπει να βάλουμε στους εαυτούς μας, είναι να γίνουμε η πιο ισχυρή ομάδα πίσω από την Red Bull και παράλληλα να μικρύνουμε τη διαφορά μας από την Red Bull. Μετά για το 2024 δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο μυαλό όλων ο στόχος θα πρέπει να είναι η επιστροφή στην κορυφή και η μάχη με την Red Bull.

Όμως ρεαλιστικά, και φυσικά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν δε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πιάσουμε την Red Bull. Ο στόχος μας θα είναι να είμαστε σταθερά εμπρός από τις McLaren, Mercedes, και Aston Martin”.