Κατανοούν πλέον τη δυναμική του DRS της RB19 οι ανταγωνιστές

×

Γιώργος Ανανίδας

Καιρό θα πάρει στους αντιπάλους της Red Bull Racing να καλύψουν την απόσταση που έχει δημιουργήσει το DRS της RB19, σύμφωνα με τον Andrea Stella. Παρότι οι αντίπαλοι των παγκόσμιων πρωταθλητών κατανοούν σταδιακά από πού προέρχεται αυτή η δύναμη του DRS, θα χρειαστούν χρόνο μέχρι να εξελίξουν το μονοθέσιό τους, ώστε να το αντιμετωπίσουν επαρκώς.

 Red Bull Racing

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της απόλυτης κυρίαρχου του 2023, είναι το ισχυρό DRS. Αυτό έχει βοηθήσει τους Max Verstappen και Sergio Perez να είναι ασταμάτητοι στις ευθείες τη φετινή σεζόν και να προσπερνούν με άνεση. Απόδειξη αυτού, το γεγονός πως και οι δύο ανήκουν στην πρώτη πεντάδα οδηγών με τις περισσότερες προσπεράσεις από τον Μάρτιο.

Όσο η σεζόν προχωράει όμως, οι αντίπαλοι της Red Bull Racing βλέπουν από πού προέρχεται η δυναμική του Drag Reduction System. Έχουν καταλήξει λοιπόν, στο ότι οι μηχανικοί του Μιλτον Κινς έχουν καταφέρει να εξισορροπήσουν τις δυνάμεις «drag» στην πίσω αεροτομή της RB19.

 McLaren

Μία από τις ομάδες που πιέζει πολύ προς μία παρόμοια κατεύθυνση στην εξέλιξη του μονοθεσίου της, είναι η McLaren. Αυτό επιχείρησε η ομάδα του Γουόκινγκ και στο Grand Prix του Spa με το κάτω πίσω φτερό της, όμως δεν είχαν την απόδοση που περίμεναν στον αγώνα, παρότι στο Sprint τους βγήκε, καθώς ο Oscar Piastri κατέκτησε τη 2η θέση.

Ο Andrea Stella πάντως, ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του πως η εξέλιξη του πίσω μέρους του μονοθεσίου, είναι μία μακροσκελής διαδικασία. Στηρίχθηκε μάλιστα, στο ότι η Red Bull Racing χρειάστηκε δύο χρόνια, για να πετύχει αυτή την τρομερή απόδοση.

«Ακολουθούν αυτό το σχέδιο καιρό τώρα. Οπότε πιστεύω πως το μεγάλο τους πλεονέκτημα, είναι ότι έχουν πολλή εμπειρία πλέον στην εξέλιξη τέτοιων συστημάτων. Είναι εμφανές τώρα που έχει περάσει καιρός.

Όλες οι ομάδες πλέον, κοιτάμε τι θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε, εάν ακολουθήσουμε κι εμείς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren.