Vowles: «Η ομάδα μας είναι “κουτσή”...»

×

Γιώργος Ανανίδας

Σαν «κουτσή» λειτουργεί η Williams το 2023, σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας, James Vowles και αυτό θα ισχύει, μέχρι να προσληφθεί προσωπικό που θα γεμίσει τα υπάρχοντα κενά. Η βρετανική ομάδα έχει θέσει ένα πρόγραμμα ανάκαμψης και αυτό δεν θα αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή, εάν δεν καλυφθούν πρώτα καίριες θέσεις.

Williams

Ο Vowles έχει αναλάβει το «τιμόνι» στο εργοστάσιο του Γκρόουβ από τον περασμένο Φλεβάρη. Μετά από πολύμηνη προσπάθεια, κατάφερε να πείσει τον επικεφαλής τεχνικό διευθυντή της Alpine, Pat Fry να γίνει μέλος της Williams από την 1η Νοεμβρίου.

Μέχρι να ενισχυθεί για τα καλά το τεχνικό της τμήμα, η βρετανική ομάδα θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της σε άλλα πράγματα, αντί του σχεδίου ανάκαμψης, λέει ο Vowles. Αυτομάτως λοιπόν, η ομάδα είναι «κουτσή», σύμφωνα με τον Βρετανό.

«Είμαι τυχερός που έχω αυτή την ομάδα αυτή τη στιγμή, διότι καλύπτουν τα πολλά κενά που έχουμε. Είμαστε μία ομάδα “κουτσή”, ξεκάθαρα» δήλωσε αρχικά ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής της Mercedes.

Ο 44χρονος επικεφαλής δεν έκρυψε τα λόγια του και τα σχέδιά του. Συνέχισε τις δηλώσεις, λέγοντας πως θέλει να προσλάβει ανθρώπους οι οποίοι θα είναι οι «έμπιστοι υπολοχαγοί» του και θα γεμίζουν το πρόγραμμα ανάκαμψης με νέες ιδέες.

Αυτό θα βοηθήσει τον ίδιο να μη σπαταλάει πλέον τον χρόνο του με τη στρατηγική αγώνα και τη διαχείριση του μπάτζετ, για παράδειγμα.

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε μία μικρή ομάδα ηγετών οι οποίοι έχουν νέες ιδέες. Τη μεγάλη βελτίωση τη βλέπεις, όταν έχει τον σωστό αριθμό ανθρώπων σε κάθε θέση. Και ειδικά όταν έχεις “υπολοχαγούς” τους οποίους εμπιστεύεσαι. Εμείς αυτό δεν το έχουμε τώρα» δήλωσε ο James Vowles.