Norris: «Η αποχώρηση από τη McLaren ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου»

×

Γιώργος Ανανίδας

Το μέλλον του μακριά από τη McLaren άρχισε να σκέφτεται ο Lando Norris, πριν την απότομη ανάκαμψη της ομάδας από το Γουόκινγκ. Ο 23χρονος δηλώνει πεπεισμένος πλέον, ότι μπορεί να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη βρετανική ομάδα.

 Lando Norris

Παρότι η αποχώρηση από τους «πορτοκαλί» πέρασε σαν σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού του, ο Norris αποκάλυψε πως η πρόσφατη ανατροπή δεδομένων στην απόδοση της MCL60 τον έχει κάνει να πιστεύει ακόμα και σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Βρετανός υπέγραψε μακροχρόνιο συμβόλαιο με τη McLaren που τον δεσμεύει στο Γουόκινγκ μέχρι το τέλος του 2025. Όμως, η έλλειψη ανταγωνιστικού μονοθεσίου και δυνατών αποτελεσμάτων, έφερε φήμες γύρω από το μέλλον του 23χρονου.

Ωστόσο, οι μεγάλες αναβαθμίσεις που μπήκαν στην MCL60 στην Αυστρία και αναπτύχθηκαν περαιτέρω, έφεραν τη μέγιστη βελτίωση πάνω στο μονοθέσιο. Αυτό οδήγησε σε δύο σερί βάθρα για τον Norris, ο οποίος βρέθηκε στο Σίλβερστον και στο Χανγκαρόρινγκ πίσω μόνο από τον Max Verstappen.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος παραδέχτηκε πως σκέφτηκε διάφορα σενάρια, πριν πειστεί πως η ομάδα του Γουόκινγκ έχει δυνατότητες.

Αναλυτικά, ο Lando Norris δήλωσε στο «Sky Sports»:

«Θέλω οι επιτυχίες μου και οι στόχοι μου να επιτευχθούν με τη McLaren. Είμαι πιστός τύπος, αυτή η ομάδα μου έδωσε μία ευκαιρία στη Formula 1 και θέλω να τη δικαιώσω και να πετύχω μαζί της.

Αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου, υπάρχει αυτή η ανυπομονησία που σε κάνει να σκέφτεσαι, να μείνω μερικά χρόνια ακόμα ή να ψάξω για κάτι διαφορετικό;

Όσο όμως πετυχαίνουμε πράγματα σαν αυτά που έχουμε πετύχει τις τελευταίες εβδομάδες, τόσο πιο πολύ πιστεύω την απόφασή μου να μείνω εδώ μέχρι το 2025 και τόσο πιο πολύ πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας μαζί» είπε ο 23χρονος Βρετανός.